Mráz Tamás győzelmével zárult a szilvásváradi Grand Prix

Mraztamas Szvaradgp2018

Reisz Fanni, Kis Lizanna, Hollé Sára és Mráz Tamás – így alakult a győztesek névsora a szezon harmadik, ezúttal Szilvásváradon megrendezett Grand Prix versenyén.

Reisz Fannié a WVI Holding Amatőr GP

A szilvásváradi GP fordulón a vasárnapi döntőben a 11 főt számláló amatőr mezőny állt elsőként starthoz. A Karádi László által épített alappályát öt lovas tudta hibátlanul teljesíteni, így ők vethettek össze a WVI Holding díjáért.

Az összevetésben elsőként induló Reisz Fanni magabiztosan kezdve végig megőrizte első helyét, így Captain nevű lovával újabb értékes GP pontokat szerzett. Felkészítő edzője Füzér Gábor. A második helyezettnek járó serleget hatalmas hajrában dr. Kölcsey Rieden Roland vehette át Arribaval. Szikora Beáta állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Nadlin F nevű lovával, hibátlanul lovagolva mind az alappályán, mind az összevetésben.

A negyedik helyen Suta Sándor tanítványa, Petrovics Fanni végzett Penyvel. Ötödik lett a szombaton győzedelmeskedni tudó, ezúttal viszont az összevetésben verőhibát vétő Hmadidi Amina és Americano. Hatodik pedig a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Reisz Fanni lett másik lovával, Carynával.

Reiszfanni Szvaradgp2018
Reisz Fanni és Captain

Kiss Lizanna győzött a Horze Gyermek GP-ben

A Horze Gyermek GP döntőjének pályája feladta a leckét a fiatal versenyzőknek, hiszen nem született hibátlan lovaglás, így a két négy hibapontos teljesítményt elért versenyző vetett össze az első helyért.

Az összevetés után első helyen végzett a Linzben gyermek nagydíj győztes Kiss Lizanna és Inas. A Füzér Gábor által felkészített lovas hölgy ezzel megszerezte első magyar GP győzelmét. A második helyezettnek járó serleget a verseny során végig remekül szereplő Kisgergely Kata vihette haza Casallorral. A Bábolnai GP-n is helyezett lovas hölgy edzői Szuhai Gyula és Hevesy Barnabás. Harmadik helyen pedig szintén Kiss Lizanna végzett másik lovát, Quipara Z-et lovagolva.

Gyerek Szvaradgp2018
A Horze Gyermek GP dobogósai

Hollé Sára és Dzsango az U25 GP győztes párosa

A 25 év alattiaknak megrendezett Grand Prix versenyszámban 17 lovas állt rajthoz, akik közül hatan teljesítették hibátlanul a 140 centiméteres alappályát. A Díjugrató Szakág 350.000 forinttal, a Hevesi Lovasbolt és az Equimins pedig további ajándékokkal járultak hozzá a díjazáshoz.

Az összevetés izgalmas versenyt hozott, Hollé Sára fantasztikus lovaglást mutatott be Dzsango nevű lovával, így megérdemelten vihette haza a győztesnek járó serleget. Második helyen végzett Máriás Sára, aki szintén villámgyorsan teljesítette az összevetést, viszont most csak második helyre volt elegendő ez az időeredmény. Harmadik lett ifj. Lázár Zoltán szintén hibátlanul lovagolva az összevetésben Lacrima Di Felicitával.

Negyedik helyen végzett Jármy Vince a mindössze 7 éves JB Koronaőrrel. Az összevetés legjobb idejével, viszont egy verőhibát vétve Mráz Tamás lett az ötödik Conte D’Oro Z nyergében. Hatodik helyen végzett a Cseszterlint Lovas Klub versenyzője, Kalán Eszter és Canteloup JN.

Hollesara Szvaradgp2018
Hollé Sára és Dzsango

Mráz Tamás versenyzőként és edzőként is a Felnőtt GP legjobbja

A Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága 1,5 millió forint pénznyereménnyel támogatja a Felnőtt GP fordulókat, a szilvásváradi esetében sem volt ez másképp.

Az extra díjazásért összesen 17 lovas szállt ringbe a 150 centiméterre kiírt kétfordulós versenyszámban. Az első forduló után öt lovas állt hibátlanul, így ők jutottak be a második körbe, amivel esélyük nyílt megszerezni a nyereményt.

A Bábolnai GP győztese, Mráz Tamás abszolút győzelmet aratott, hiszen az első és harmadik helyet is megszerezte a szilvásváradi felnőtt nagydíjban Spartacus Hotel Kapitány és H-CSR Center nevű lovaival. Második helyen legeredményesebb tanítványa, Hollé Sára ért célba, aki U25 győzelme után most a felnőttek között is megcsillogtatta tudását, ezúttal Clintust lovagolva.

Negyedik helyen végzett a szintén fiatal lovas ifj. Lázár Zoltán Baroloval. A felnőtt magyar válogatott tagja, ifj. Szabó Gábor szombati győzelme után ezúttal az ötödik helyet tudta megszerezni nyolc éves szürke ménjével, Lord Clasiccal. Hatodik helyen pedig az alappályán egy hibapontot elért Katyusa végzett, szintén ifj. Lázár Zoltánnal a nyergében.

Felnott Szvaradgp2018
A felnőtt GP mezőnye

Fotó: Garai Barnabás

Kapcsolódó cikkek
Kommentek