Olimpiai bajnok militarylovas a díjugrató Nemzetek Díjában

Michaeljung900

Michael Jung, az olimpiai bajnok militarylovas és Rolex Grand Slam győztes életében először díjugratásban is képviselhette hazáját, ugyanis a német díjugrató szövetségi kapitány, Otto Becker kiválasztotta Michaelt és 9 éves wesztfáliai kancáját, FischerSolution-t, hogy tagjai legyenek az Abu Dhabiban versenyző CSIO5* Nemzetek Díja csapatnak. Lehet, hogy ez egy új, fényes karrier kezdete?

Michael és lovai, FischerSolution, FischerChelsea és FischerDaily Impressed a téli versenyszezonban sikert sikerre halmoztak a legmagasabb szintű díjugrató megmérettetéseken. Eredményesen szerepeltek a CSI5* show-n Genfben és Stuttgartban, valamint egy négycsillagos versenyen is Münchenben. Az Abu Dhabiban megrendezett CSIO5* óta Michael még rajthoz állt a Bordedeax-i és Göteborgi 5 csillagos megmérettetéseken is, mindkét helyről helyezéssel térve haza.

"Nagyon nagy élmény, hogy képviselhetem hazámat díjugratásban is, de még nem tervezem abbahagyni a lovastusát!" – nyilatkozta.

A szezon utolsó military versenyéről kihúzatta az olimpiai bajnok La Biosthetique-Sam FBW-t, viszont tervei szerint még mindig a Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials a cél a 18 éves herélttel ez év májusában.

Michael FEI díjugrató rekordja egy 11. hely a Genfi Rolex Nagydíjon, így még nem jelenthetjük ki, hogy megszületett az első lovas aki két különböző szakágban is Grand Slam cím birtokosa, viszont érdemes lehet odafigyelni a párosra.

Írta: Szalontai Virág
Forrás: Horse&Hound
Fotó: Michael Jung, Facebook

Kommentek