Rekordokat döntött a hortobágyi fedeles fogathajtó verseny

Noniuszkupa Makoviczizoltan

Hétvégén került megrendezésre a hazai 2018-2019-es fogathajtó fedeles versenysorozat második fordulója, a Nóniusz Kupa a hortobágyi Mátai Ménes szerevezésében. Rekordokat döntött a megmérettetés, ugyanis közel 1500 főt számláló nézősereg gyűlt össze, hogy megtekintsék a 70 fogatot felvonultató OB minősítő versenyt.

Az egyesfogatok között az Állatorvostudományi Kar hajtói, Mráz László András és Meskó István szerezték meg az arany- illetve az ezüstérmet, harmadik helyen pedig egy hölgy, mégpedig a Tápiósági lovas SE színeiben induló Kun Andrea végzett.

A legnépesebb versenyszámban, a kettesfogatok versenyében összesen negyvenhatan teljesítették Papp János pályaépítő kombinált akadálypályáját. Hatan jutottak az összevetésbe, akik közül a Nyírbátori Lovas SE versenyzője, Fekete Görgy bizonyult a leggyorsabbnak. Második helyen végzett Deli Dániel a Makói Silver SE képviseletében, harmadik lett Szabó István a Pusztaszántói LSE-től.

A négyesfogatok között a korábbi világbajnok Dobrovitz József nem talált legyőzőre, fölényes hajtással utasította maga mögé az összevetésben csapattársát, Tóth Simon Sándort illetve ifj. Dobrovitz Józsefet.

Tíz fogat állt starthoz a póni kategóriában. Az egyesfogatok versenyét a Debreceni Lovasklub képviseletében Szabó Mária nyerte. A póni kettesfogatok között az összevetés után első helyen a Napkori Hagyományőrző LK hajtója, Szloboda Martin végzett, őt pedig a hajdúböszörményi DHF SE versenyzői, Kovács Nándor és Vincze Olivér követték.

Fotó: Hortobágyi Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikk
Kommentek