Magyar díjugratók, fogathajtók és egy lovastornász Aachenben

Chioaachen

A németországi Aachenben megrendezett CHIO idén is öt lovas szakág, a díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás, lovastusa és lovastorna legjobb versenyzőit vonultatja fel. A verseny összdíjazása 3,9 millió euró. Az eseményre 32 országból 330 versenyző érkezik mintegy 600 lóval. Idén három szakágban kaptak meghívást magyar versenyzők.

A főszerepet a közel negyvenezer nézőt befogadó füves arénában a díjugratás tölti be. A megmérettetésre a 2021-es gyermek és 2022-es ifjúsági Európa-bajnokságon bemutatott kitűnő szereplése miatt a 16 éves ifj. Szuhai Gyula kapott meghívást Perthy Jackson nevű lovával. A páros a verseny egycsillagos részében indulhat. Több évtizedes kihagyás után tehát ismét magyar díjugratónak drukkolhatunk Aachenben.

A négyesfogatok versenyében összesen 12 nemzet 26 fogata lesz látható. Hazánkat Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József és Papp János képviselik. A mezőnyben ott lesz a FEI fogathajtó világranglista jelenlegi első három helyezettje, Exell Boyd, Bram és Ijsbrand Chardon is. A mezőhegyesi nóniusz fogat felkészülésének utolsó szakaszát Koos de Ronde segítette Hollandiában.

Aachenben általában a lovastornászok versenyei nyitják meg a programot, így történt ez idén is. Németh Blanka a 15. helyen kezdett, majd végül a 14. helyen zárt a nők mezőnyében.

Forrás: chioaachen.de, Díjugrató Szakág, Lovastorna Szakág, Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság, NLSF Driving
Borítókép: CHIO Aachen

Kapcsolódó cikkek
Kommentek