Western versennyel indult a nyár a Fekete Lovastanyán

Westerniikiemelt

Kiskunfélegyházán, a Fekete Lovastanyán került lebonyolításra az Amatőr Western Versenysorozat második fordulója. A két nap alatt 94 ló-lovas párost és 300 startot láthattak a kilátogató nézők, amivel újabb rekord dőlt meg ebben a sorozatban.

A szervezők igazán kitettek magukért, a házigazda, Fekete Benő, Cseh Attila versenyigazgatóval és az AWV Szervező csapatával (Istenes Csilla, Muráncsik Anett, Sápi Bernadett, Horváth László) kiegészülve egy igazán jól megszervezett, profin lebonyolított rendezvényt tettek le az asztalra. A festői környezetű helyszín elvarázsolt az amatőröktől kezdve az nemzetközi szinten versenyző lovasokon át mindenkit.

A szokásos versenyszámokon túl marhaterelő számokkal is bővült a felhozatal, így remek hangulatban tehették próbára magukat a lovasok. A profi versenyzőknek pedig remek gyakorlási lehetőség volt, hiszen kevés ilyen infrastruktúrájú és felszereltségű helyszín van az országban

A verseny különlegessége a szombat este megrendezett halter kurzus volt, ahol szép számú közönség hallgatta Ralf Hesselschwerdt AQHA bíró előadását, amit dr. Drén Csaba állatorvos kiegészítései tettek még színvonalasabbá. Másnap pedig lehetőségük nyílt a lovasoknak kipróbálni magukat ebben a hazánkban még nem annyira ismert versenyszámban is.

Mindent összevetve egy igazán sikeres és színvonalas rendezvénnyel indult a nyár a western lovasok számára. A rendezők remélik, hogy a hátralévő két fordulón is sikerül hasonló élményt biztosítani az AWV egyre növekvő táborának.

Western2 2

Fotó: Kőhalmi Kálmán

Kommentek