Westernlovas sikerekkel indult a tavasz

Pankotaiszonja 1200 630

A reining lovasok Ausztriában, a cutting és gyorsasági lovasok pedig Olaszországban kezdték meg az idei versenyszezont – és nem tértek haza üres kézzel.

Sikeres szezonkezdet Ausztriában

Ezúttal is a húsvéti NRHA versenyen kezdték meg az évet a hazai reining lovasok Wiener Neustadtban, ahol kimagasló utánpótlás sikerek születtek. 

Youth Unrestricted számban az első hat helyen végzett lovas között négy magyar fiatalnak tapsolhatott a közönség. A szám győztese Pankotai Szonja lett Hes A Frozen Breeze nevű lovával.

A felnőttek között is szép eredmények születtek ugyanis Kis Réka és BM Royal Star a Rookie Professional kategória második helyét szerezte meg.

Western Utanpotlas
A képen utánpótlás versenyzőink (balról jobbra): Katona Edina, Pankotai Szonja, Balatoni Barbara és Nagy Krisztina. Fotó: NRHA Hungary

Eközben a gyorsasági lovasok Olaszországban remekeltek

A Dörnyei család ezúttal is hozta a formáját, ugyanis Európa legerősebb mezőnyében álltak ismét helyt Padovában. A nyílt versenyszámban második helyen végzett Dörnyei Regina és SFW Sun Frost Fooler, ötödik pedig édesapja lett, Dörnyei József FF Perks Tiny Wonder hátán a közel negyven fős mezőnyben. 

Regina új lovával, RW Little Princess-szel második lett a Novice Horse kategóriában is.

Dornyeiregina
Dörnyei Regina - Fotó: Dörnyei József

A cutting versenyzők sem maradtak győzelem nélkül

Az Olasz Cutting Bajnokság második fordulóját rendezték Vogaherában a Challenge Futurity keretein belül, ahova nem csak Olaszországból, de Európa más országaiból is érkeztek versenyzők. Természetesen a magyar részvétel ezúttal sem maradt el, több hazai lovas is szerencsét próbált ezen a megmérettetésen. 

A legsikeresebb közülük Szalontai Zoltán volt, aki 71 ponttal megnyerte a Ltd 2000 kategóriát Mr Scat House nevű lován.

Szalontai Zoltán
Szalontai Zoltán - Fotó: NCHA of Italy

Gratulálunk a résztvevőknek, és sikerekben gazdag, eredményes évet kívánunk!

A borítóképen Pankotai Szonja, fotó: ARHA

Kommentek