Több mint húsz kategóriában rendezték meg a westernlovas ob első fordulóját

Western illusztracio 1200

Kiskunfélegyházán rendezték meg a Westernlovas Országos Bajnokság első fordulóját, amelyen többféle versenyszámban és kategóriában több mint 60 versenyző mérte össze tudását.

Az ob-n több mint 20 kategóriában rendeztek versenyt, a mezőnyben Európa-bajnok lovasok is ott voltak Ledneczki Vera (trail) és Szalontai Zoltán (cutting) személyében. Két új tervezett versenyszámot is bemutattak, ezekkel várhatóan a jövőben tovább bővül a repertoár. A különböző számokban szoros és nívós küzdelmet láthatott a közönség - mondta.

Az országos bajnokság és a sportág királyszáma a cutting, amely során a lovasnak meghatározott idő alatt egy borjút kell leválasztania a csordáról és azt a továbbiakban távol tartani attól. A versenyzőnek 2,5 perc áll rendelkezésére, hogy megmutassa, lova mennyire stílusosan tudja végrehajtani ezeket a feladatokat. Ebben a számban Vizi Zoltán diadalmaskodott, egyetlen ponttal megelőzve Szalontai Zoltánt.

Az országos bajnokság négy fordulóból áll, a következőt június 16-18-án, ugyancsak a kiskunfélegyházi Fekete Western Lovastanyán rendezik.

Forrás: MTI
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kommentek