Boyd Exell ezúttal sem talált legyőzőre Aachenben

Aachen2019 og

12 ország 25 versenyzője vett részt a négyesfogathajtók egyik legrangosabb megmérettetésén Aachenben. Bár minden egyes versenyszám tartogatott izgalmakat, és a pályaépítő Gunnar Larsson is alaposan feladta a leckét a versenyzőknek, végeredmények nem tartogattak meglepetést.

A világbajnoki címvédő ausztrál Boyd Exell rendkívül erős díjhajtó programmal kezdte a szereplést, teljesítményét új világrekordot jelentő 28,70 ponttal jutalmazták a bírák. A második helyet tanítványa, Misdee Wrigley Miller, a harmadikat pedig az amerikai Chester Weber szerezte meg.

Másnap, az egyéni- és csapatversenybe már beleszámító díjhajtásban Boyd Exell ismét legyőzhetetlen volt, a második helyet azonban ezúttal Chester Weber szerezte meg, a hollandok nagyágyúja, IJsbrand Chardon teljesítménye pedig a harmadik helyre volt elég. Ifj. Dobrovitz József díjhajtó programját 67,43 pontra, Dobrovitz Józsefét pedig 67,56 pontra értékelte a zsűri.

A csapatverseny élére a holland különítmény állt, alig egy ponttal megelőzve az amerikai hajtókat, a francia versenyzők pedig a harmadik helyről várták a folytatást.

A maratonon a holland Koos de Ronde aratott elsöprő sikert, hiszen a nyolc akadályből ötben ő hajtotta a legjobb időt, ezzel magabiztosan nyerte a versenyszámot. IJsbrand Chardon ismét a második helyet szerezte meg, a versenyszám harmadik helyezettje pedig ezúttal Boyd Exell lett, aki összetettben még így is megőrizte elsőségét. A magyar hajtók fej-fej mellett teljesítettek a maratonon: Dobrovitz József a 18., ifj. Dobrovitz József a 19. helyet szerezte meg.

A maratonhajtás során a holland csapat tovább növelte előnyét a francia és a német hajtók előtt. Összefoglaló a maratonhajtásról egy perctől:

Izgalmas versengést hozott az utolsó versenyszám, az akadályhajtás. Gunnar Larsson ezúttal sem kényeztette a hajtókat, ismét rendkívül nehéz pályát épített, amit a 25 induló egyike sem tudott hibátlanul és az alapidőn belül teljesíteni.

A győzelmet az utolsóként pályára hajtó, és a versenyt végig magabiztosan vezető Boyd Exell szerezte meg, aki immár kilencedik alkalommal ünnepelhetett Aachenben. A második helyen Koos de Ronde végzett, a dobogó harmadik fokára pedig IJsbrand Chardon állhatott fel.

A csapatversenyt a holland különítmény nyerte, zsinórban a 12. alkalommal.

Egyéni eredmények:

  • 1. Boyd Exell 158.57
  • 2. Koos de Ronde 164.10
  • 3. IJsbrand Chardon 166.02
  • 4. Chester Weber 175.86
  • ... 20. Dobrovitz József 230.31
  • 21. Ifj. Dobrovitz József 232.46

A csapatverseny eredményei:

  • 1. Hollandia (Bram Chardon, IJsbrand Chardon, Koos de Ronde) 330.120
  • 2. Franciaország (Benjamin Aillaud, Thibault Coudry, Anthony Horde) 377.430
  • 3. Belgium (Dries Degrieck, Glenn Geerts, Edouard Simonet) 381.210
  • ... 6. Magyarország (Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József) 462.770

Tovább a részletes eredménylistákra >>

Aachen2019

Forrás: CHIO Aachen
Fotó: CHIO Aachen / Michael Strauch

Kapcsolódó cikk
Kommentek