Díjugrató versenysorozat a Ford Petrányi díjáért

Ford og2

A Nemzeti Lovarda és a Simonpuszta NLHE szervezésében díjugrató versenysorozat indul. A Döntő fődíja egy Ford személygépkocsi, emellett a második és harmadik helyezett is kiemelt díjazásban részesül. A verseny négy minősítő és egy döntő versenyszámból áll.

A négy minősítő versenyszám:

  • Simonpuszta, 2019.05.04. 135 cm nyitott versenyszám – Tovább a versenykiírásra >>
  • Simonpuszta, 2019.06.22. 135 cm nyitott versenyszám
  • Simonpuszta, 2019.07.06. 135 cm nyitott versenyszám
  • Budapest, Nemzeti Lovarda, 2019.07.27. 135 cm nyitott versenyszám

Döntő:

  • Budapest, Nemzeti Lovarda, 2019.08.31. 140 cm versenyszám, – elbírálás: Győztesek köre 276§2.1 szerint, (a győztesek körében részt vesz a lovasok 25%-a vagy minimum 10 induló)
    • A Döntő versenyszámban minden lovas csak egy lovat lovagolhat.
    • A Döntő versenyszámban azok a lovasok vehetnek részt, akik a négy minősítő versenyszám közül minimum két versenyszámot kizárás nélkül befejeztek.
    • A Döntő versenyszámba a minősült lovasok azt a lovat nevezhetik, amellyel a minősült lovas a minősítő versenyszámok közül minimum egy versenyszámot kizárás nélkül befejezett.

Részvételi feltételek

A versenysorozatban a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakbizottsága által kiadott 2019. évi Díjugrató Szabályzata alapján indulhat minden lovas-ló páros, aki a kiírt magasságokon versenyezhet és a lovas magyar állampolgársággal rendelkezik.

A felkészítő versenyszámokra a lovasnak és a lónak is legalább szabadidős regisztrációs számmal kell rendelkeznie, amivel már nevezni is tud:

A versenyre lovak csak érvényes útlevéllel, az abba bevezetett 6 hónapnál nem régebbi lóinfluenza elleni vakcinázással, 1 évnél nem régebbi fertőző kevésvérűség és 3 évnél nem régebbi takonykór negatív szerológiai vizsgálatát igazoló eredménnyel hozhatók.

A megújított sportorvosi igazolásokat előzetesen kell regisztráltatni a dijugratas@lovasszovetseg.hu emailcímre elküldve az igazolás fényképét. A helyszínen erre már nincs lehetőség.

DSZ 3.31. Versenyen az ifjúsági korú és kezdő lovas kizárólag a regisztrált edzőjével melegíthet. A lovas saját edzőjének távollétében helyettesítést kizárólag regisztrált edző láthat el. A helyettesítő személyét a melegítőpálya bírónak a melegítőpályára lovaglás alkalmával be kell jelenteni. Az edző azonosítása érdekében köteles a fényképes regisztrációs kártyát, vagy annak másolatát pl. mobiltelefonban rögzített fényképét, a melegítőpályán magánál tartani, felszólításra bemutatni.

Kommentek