A papírformát hozta a Kanca- és Ménverseny második napja

Mezöhegyes Kiemelt2

Folytatódott a Kanca- és Ménverseny Mezőhegyesen három korábbi győztes, Szász Attila, Horváth Balázs és Kovács Kaarlo részvételével. A múlt hónapban nemzetközi fogathajtó versenyt rendező helyszín kitett magáért, az esőzések ellenére is zavartalanul tudták lebonyolítani a középdöntőket.

A kancák középdöntőjében hazai győzelem született, ugyanis a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. által tenyészett Flóra bizonyult a leggyorsabbnak a 135 centiméterre kiírt vadászugratásban Piroska Zoltánnal a nyergében. Második lett a kétszeres korábbi Szuperdöntő győztes Horváth Balázs és PM La Conta Z. Harmadik helyen pedig Kovács Henri végzett Fabielle nyergében.

Piroskazoltan Flora
Piroska Zoltán és Flóra

A mének középdöntőjében megismétlődött a tegnapi sorrend, hiszen az Airvent Lovasklub színeiben versenyző Horváth Balázs ezúttal is bezsebelte az első két helyet Pataki Mihály által tenyészett lovaival, PM Caselloval és PM Lavarone-nal. Harmadik helyen pedig ismét Szotyori Nagy Kristóf végzett a Kun család által tenyésztett Gidran Razbeg 44 Mytoc-kal.

Horvathbalazs Pmcasello Mezohegyes2018
Horváth Balázs és PM Casello

A méneskönyvek versenyében sem borult a papírforma. Az 5 éves lovak versenyszámában a tegnapi győztes páros ezúttal is bizonyítani tudott, ugyanis Kovács Henri és saját tulajdonú ménje, Tamburino 8,4 stíluspontottal megérdemelten nyerte a versenyszámot. Második helyen végzett Potocska Attila és Jégvirág, tenyésztője Gerber Attila. Harmadik helyen holtverseny született Kovács Henri másik lova, Cadre Romantic és a Hortobágyi Nonprofit Kft. tulajdonában álló Jojoba között, akinek lovasa Szladek Máté volt.

Kovacshenri Tamburino Mezohegyes2018
Kovács Henri és Tamburino

A 6 éves kategóriában is címvédés történt, hiszen Horváth Balázs és PM Banderas ma is győzni tudott. Őt követte egy helyi versenyző, Piroska Zoltán és a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. által tenyésztett Ízisz. Harmadik helyen pedig Kovács Kaarlo és az édesapja által tenyésztett Lumikki végeztek.

Horvathbalazs Pmbanderas Mezohegyes2018
Horváth Balázs és PM Banderas

Fotó: Szabó Fruzsina, Zsina-Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek