Fedettpályás döntő: mester és tanítványa a dobogón

Gyoztes1

A Nemzeti Lovardában lélegzetvisszafojtva várták a nézők a 140 centiméteres felnőtt döntőt, ahol eldőlt, hogy ki lesz az év fedeles bajnoka. Öt lovas teljesítette hiba nélkül a három fordulót, így izgalmas összevetésben dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Weinhardt Virág győzni tudott a felnőttek között is

A mindössze 19 éves kiskunhalasi lovas hölgy, Weinhardt Virág máris egy győzelemmel indította felnőtt karrierjét. Az összevetésben ugyanis bravúros lovaglással, 4 másodperccel gyorsabban ért célba, mint az őt követő második helyezett lovas, így megérdemelten vehette át a felnőtt bajnoki trófeát.

Felnott Gyoztes
Weinhardt Virág vehette át a felnőtt bajnoki trófeát

A sors fintora, hogy ezzel pont edzőjét, Füzér Gábort szorította le a dobogó legfelső fokáról, aki így csak a második helyen végzett.

Felnott Masodik
Füzér Gábor végzett a második helyen

A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglással a 2017-es Magyar Bajnokság egyéni hetedik helyezettje, Vándor Zsófia ért célba, aki ezzel a harmadik helyet tudta megszerezni Quintussal.

Felnott Harmadik
Vándor Zsófia és Quintus a harmadik

A Bábolna SE versenyzője, Szentirmai Péter és a 9 éves Concordia HB csupán egy századmásodperccel lemaradva végzett a negyedik helyen. Az Airvent Lovasklub versenyzői ebben a számban sem maradtak helyezés nélkül, ezúttal Babó Szilvia és PM Cacavelle vihették haza az ötödik helyezettnek járó díjat. Hatodik helyen négy hibapontos összteljesítménnyel a korábbi fedeles bajnok, Szuhai Gyula végzett Lancelottal. Hetedik helyen holtverseny alakult ki a fiatal lovas magyar bajnok ifj. Lázár Zoltán, és a felnőtt magyar bajnokság bronzérmese, Reischl Márton között.

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek