Felnőtt és junior lovastorna sikerek Pezinokban

Pezinok og

Négy egyesület lovastornászai hét lóval képviselték a magyar színeket a Pezinokban megrendezett CVI versenyen, ahol junior és felnőtt versenyzőink értek el kimagasló eredményeket.

A junior párosok között toronymagas esélyeshez méltóan szerepelt Szabó Nikolett és Jakab Liza, akik lélegzetelállító kűrt mutattak be Zakariás hátán, és kétség nélkül nyerték a versenyt 7,767 ponttal. A kettős versenyről-versenyre tesz rá egy lapáttal a már amúgy is magas formához. Mögöttük a második helyen az amerikai kettős végzett. A másik magyar páros, Vida Zsófia és Görgey Zsófia ezúttal a cseh Dajana hátán próbálkozott, de sajnos nem találták meg az összhangot a lóval, így 5,726 pontosteljesítményük kevés volt egy eredményes VB szerepléshez.

A felnőtt korosztály versenyzői javuló formával szerepeltek. Igaz, a lányoknál az osztrák élvonal lépéselőnyben van, hiszen most is kimagasló eredménnyel nyert Katharina Luschin, klubtársa, Daniela Fritz előtt – mindkettőjüket Fairytale segítette. A bronzérem Németországba került Julia Sophie Wagner révén (Giovanni 185), de közvetlenül utána remek kűrrel Németh Blanka végzett Kincses hátán (7,264 pont), aki idei legjobb formáját mutatta. Kvalifikációs szint felett teljesített a kilencedik helyen záró Somogyi Eszter is, akit ezúttal Zakariás segített (6,756 pont).

A férfiak mezőnyében Király Ákos hibázott a kötelezőkben, így csak az ötödik helyről indult, de korrekt technikai programjával és jól sikerült kűrjével végül a bronzéremig tornázta fel magát (6,716 pont) a cseh Landar hátán.

A felnőtt magyar lovastorna csapat épp csak lecsúszott a dobogóról. A győzelmet itt a cseh együttes szerezte meg, Ausztria, valamint Nagy-Britannia különítménye előtt. A Magyar Póniklub Szövetség csapata Cornetto hátán a negyedik helyen zárt 6,456 ponttal.

A gyermek 1*-os versenyben német győzelem született Leni Allinger (Carolus Magnus 11) révén, a dobogó második és harmadik fokára két szlovák versenyző, Viktoria Markova és Katarina Packova állhatott fel, akik Fjall Raven hátán versenyeztek. Porcsa Lenke (Landgold) a 20., Szlojszár Nóra (Garfield) a 22., Cseh Kornélia a 24. (Landgold), Gaál Mária Gréta (Valente) a 28., míg Vasvári Brigitta (Valente) a 29. helyen végzett.

A junior 2*-os lányok közül Nyulasi Zita Garfield hátán egyenletes teljesítményt nyújtva a 15. helyen jutott a döntőbe döntőbe, amit meg is tudott tartani 6,755 pontos végeredménnyel. A 31. helyen végzett a kűrben hibázó Vida Zsófia (6,136 pont) Kincses hátán, 39. lett Neményi Hanna (Garfield, 5,437 pont), Görgey Zsófia (Cornetto, 5,395 pont) pedig a 40. helyen zárta a versenyt. A kategóriában a győzelmet az osztrák Hannah Miriam Haigermoser (Lucky Night) szerezte meg a szlovák Sara Soltészová (Leo da Vinci) előtt, a bronzérmet Verena Brabec vihette haza (Dacasco).

A fiúk között a győztes az olasz Eduardo Dall’Amico lett Dante hátán, az ezüstérmet az osztrák Philip Clement vihette haza Copperfield 42 hátán, míg a bronzot a fiatal szlovák tehetség, Andrej Menhert szerezte meg Leon segítségével. A döntőben ötödik helyen zárt Habsburg Károly Kincses hátán (6,040 pont), a kűrben többet is hibázó Basa Máté (Landgold) végül 5,826 ponttal a hatodik helyen zárta a megmérettetést.

Pezinok2019

Forrás: Lovastorna Szakág
Fotó: Villányi Krisztina

Kommentek