Fiatal lovas válogatottunk a dobogón Belgiumban

Fiatallovas belgium

Egy nagyszerű harmadik helyezéssel zárta a versenyt a magyar fiatal lovas válogatott a belgiumi Opglabbeekben.

A belgiumi Opglabbeekben csütörtökön rendezték meg a Nemzetközi Lovas Szövetség Nemzetek Díja világdöntőjének 145 centiméteres első fordulóját a fiatal lovas korosztályban. Rendkívül izgalmas és fordulatos versenyben hetedik helyen végzett a magyar négyes. Az első fordulóban az Egyesült Államok Anne Kursinski által vezetett csapata végzett az élen. Ifj. Lázár Zoltán a sárga Falkyrie-vel egy hibapontos eredménnyel a magyar csapat legjobbja volt. Hollé Sára Clintusszal öt, Weinhardt Virág hét hibaponttal lovagolt, így tizenhárom hibaponttal, holtversenyben Németországgal, illetve megelőzve Franciaországot, és Olaszországot a magyar lovasok kvalifikálódtak a szombati Challenge Cup-ra.

A Sentower Park versenypályáján szakadó esőben nagyszerűen lovagolt a Füzér Gábor által vezetett magyar csapat, akik ismét kiválóan teljesítettek és hat hibaponttal a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Weinhardt Virág Equest Cha Chachával és ifj. Lázár Zoltán Falkyrie-vel is verőhiba nélkül, egy időhibaponttal értek célba. Csütörtökön nyolc, ezúttal pedig négy hibaponttal teljesített nyolc éves fedezőménjével, JB Koronaőrrel Jármy Vince. Hollé Sára a pálya végén hibázott, így az ő eredménye volt ezúttal a kieső.

Igazán büszkék lehetünk erre a négy fiatal díjugratóra, akik már hosszú éve tartják a magyar díjugrató utánpótlást a világ élvonalában. Most azonban ez a korszak lezárult, hiszen ez a nagyszerű csapat utolsó alkalommal lovagolhatott együtt a fiatal lovas kategóriában. Reméljük, a következő évtizedekben a felnőttek között is hasonlóan kiváló eredményekkel folytatják díjugrató karrierjüket.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikk
Kommentek