Húsvétkor is a díjugratásé volt a főszerep

Krucso Givano Hajdukriszta

A négynapos ünnepi hétvége sok családnak a pihenésről és a kikapcsolódásról szólt, de aki a díjugratás szerelmese, az nagy valószínűséggel egy versenyen töltötte a hétvégéjét. Négy helyszín közül válogathattak a versenyezni vágyó lovasok, hiszen az ország több pontján is versenyt rendeztek.

Budapesten a Húsvéti Országos versennyel nyitották meg a szabadtéri szezont

A Nemzeti Lovarda egy háromnapos országos versennyel kezdte meg a tavaszt, ahol 775 startot bonyolítottak le. A verseny legmagasabb számában, a 135 centiméterre kiírt hibaidős versenyszámban Krucsó Szabolcs kettős győzelmet aratott Givano (a borítóképen) és Chaccobo nevű lovaival, megelőzve a harmadik helyen végző Piroska Zoltánt Flórával. Viszont a csütörtöki és a pénteki 130 centiméteres számot egyaránt a Búza Krisztián - Landstream páros nyerte.

A fiatal lovasoknál Rell Adrián két napon is győzni tudott, egyedül Lehotai Máté tudta vele felvenni a versenyt, aki csütörtökön a dobogó harmadik fokig szorította vissza.

Az 5 éves lovak között Kovács Henri és Gucci IC volt a legjobb, akik két első és egy második hellyel térhettek haza, a 6 évesek között pedig Hugyecz Mariann és For The Moment, Cser Attila és Big Bang, illetve Kovács Henri és Tambourino tudták a 8,5 stíluspontot elérni.

Hortobágyon harmincegy díjugrató tett sikeres rajtengedély vizsgát

Hortobágyon rajtengedély vizsgával egybekötött regionális versenyt tartottak szombaton, ahol harmincegy díjugrató és hat díjlovas tett sikeres vizsgát. Emellett még 162 start fért bele a fél nyolcig elhúzódó maratoni versenynapba. A legmagasabb 120 centiméteres számban a fiatal korosztályé volt a főszerep, hiszen két ifjúsági lovas végzett az élen. A számot Vince Imre nyerte Conraddal, megelőzve Csontos Zsuzsát és Bognár Csalárdot.

Balatonvilágoson is háromnapos versenyt tartottak

Az ország másik felén is versennyel kezdődtek az ünnepek, hiszen Balatonvilágoson regionális és felkészítő versenyt tartottak, ahol 342 start gyűlt össze a három nap alatt. A lovasok 70 és 125 centiméter között minden kategóriát megtalálhattak, így egészen a rajtvizsgára készülőktől kezdve a profi lovasokon át mindenki megtalálta a számítását.

Suti István tiszteletére rendeztek versenyt Zsanán

Suti István személyében a II. világháborút követő időszak nyári olimpiáinak legeredményesebb magyar színekben versenyző lovas sportolója távozott az élők sorából 2012-ben. A Bács megyei településen emlékversennyel tisztelegtek munkássága előtt. A 120 centiméteres hibaidős számot holtversenyben nyerte Fazekas István Rádiháza Huszártánccal és Fodor Gábor Wandererrel. Igen ritka az a szituáció, hogy két lovas századmásodpercre azonos időt lovagoljon, de ez esetben ez történt ezen a különleges versenyen.

Dijugratas Illusztracio Ticphoto

Fotók: Hajdu Krisztina - Lovasfotó.hu, Tokodi Tícia / Tic Photo

Kommentek