Osztrák dominancia a szombati Gold Tourban

T19 3969

Csípős téli reggel fogadta a CSI**-W Budapest Díjugrató Verseny indulóit szombat reggel.

A Bronze Tourban induló 53 páros ezúttal egy kétfázisos versenyszámban mérte össze felkészültségét, megszakítással, tehát aki hibázott az első fázisban, nem mehetett tovább a másodikba.

A rendkívül jó formában teljesítő Kiss Lizanna ezúttal is megnyerte a versenyszámot Cloé nevű kancájával. A második helyet Búza Krisztián és Erlina szerezték meg, harmadik Szuhai Rodrigo és Edward Z. Az eredményhirdetésre szólították a Burucs Borbála – Noblesse S, Bandi Zsanett – Quinadore és Szotyori Nagy Kristóf – Horze Donald párosokat is.

2 T19 2527
Kiss Lizanna - Cloé

A VIP Tour 110 centiméterre kiírt hibaidős versenyszámában 11 akadály, 12 erőkifejtés várta a 30 indulót. A dobogón nem történt jelentős változás a pénteki naphoz képest, mondhatni, a hölgyek újraosztották egymás között a helyezéseket. Ezúttal Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter és Arwen szerezték meg az első helyet, Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z pedig másodikként zártak. A Talent Program lovasa, Benedek Adél és Silva 127 ezúttal is egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb. A többszörös amatőr magyar bajnok, illetve 2019 senior bajnoka, Busi Sándor zárt negyedikként, a további helyezéseket Molnár Mercédesz és Arató Lilla szerezték meg.

3 T19 2822
Gorzó Eszter - Arwen

A CSI**-W Budapest Díjugrató Versenyen szinte szerénynek mondható az U25 koroszály mezőnye 29 indulóval. A hibaidős versenyszám legjobbja Tóvári Eszter lett Sáripuszta Indigó nyergében 56,54 másodperces idővel. A lovasnak ez az eddigi legnagyobb eredménye. Újabb értékes helyezést szerzett Zárug Gyula tanítványa, Magyar Balázs Lady Winner nyergében, ezúttal másodikként, harmadik a Janik Attila által felkészített Osztovits Péter és Laguilot Z. A Horvátország színeit képviselő lovast, Patricia Kardunt és DI Caprio DH Z nevű lovát szólították negyedikként az eredményhirdetésre, ötödik Gráf Miklós Viktor és Raphael, hatodik Kiss Dominika és Spartacus.

6 tóvári
Tóvári Eszter - Sáripuszta Indigó

A német himnusz zárta a 135 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli Silver Tourt. Az első helyet Jörne Sprehe szerezte meg Solero 79 nevű lovával. Sprehe nem először jár Magyarországon, hiszen a Hortobágyon megrendezett korosztályos Európa-bajnokság ifjúsági kategóriájának ezüstérmese volt 2000-ben, többször is nyerte a Papp László Sportarénában megrendezett világkupát, 2020 nyarán pedig a Nemzeti Lovardában a Bronze Tour döntőjében aratott győzelmet. A pénteki győztes lovas, Krucsó Szabolcs Chippendale-lel ezúttal a második helyet tudta megszerezni. Az osztrák Gerfried Puck Cigol Du Parsis Z nevű lovával pénteken a Gold Tourban szerzett egy értékes második helyezést, ezúttal pedig a Silver Tourban harmadikként zártak. Buza Patrik Zoltán és Janieta VDL most lecsúszott a dobogóról, Técsy Attila és Jubab Van ‘t Siamshof ötödikként, Gerfried Puck másik lovával a hatodik helyen zárt.

8 sprehe
Jörne Sprehe - Solero 79

12 akadály, 14 erőkifejtés várta a lovasokat a Gold Tour 145 centiméteres pályáján. Az alapidő 81 másodperc volt. Az első hibátlant a hetedikként pályára lovagoló osztrák Gerfried Pucktól láthatta a közönség, majd még hét versenyzőnek sikerült hibapont nélkül teljesítenie a pályát. Köztük két magyar lovas is volt: Vándor Zsófia, a díjugratás első női magyar bajnoka, aki így méltóképp ünnepelhette születésnapját, valamint a Garezát lovagló Kalán Eszter.

Az első három helyet osztrák lovasok szerezték meg, sorrendben: Stefan Eder (Dr Scarpo), Gerfried Puck (Melody VD Smidshoeve) és Fritz Kogelnig (BG Ziro Percent). Jörne Sprehe és Bailando 52 negyedikként zárta a versnyszámot. A Gold Tour legeredményesebb magyar lovasa az ötödik helyezett Kalán Eszter volt Garezával, hatodik a horvát Lea Djelmic és Hyacinth ES.

5 eder
Stefan Eder – Dr Scarpo

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek