Técsy Attila győzelme nyitotta a CSI**-W Budapest Díjugrató Versenyt

Tecsy1203 og

Pénteken kezdetét vette a CSI**-W Budapest Díjugrató Verseny a Nemzeti Lovardában, ahol nyolc ország lovasai mérkőznek meg egymással.

Elsőként a Bronze Tour lovasai léptek pályára, szám szerint ötvenen, akiknek a 120 centiméteres pályát kellett a lehető leggyorsabban és hiba nélkül teljesíteniük. A hazai versenyzők remekül helytálltak, hiszen az eredményhirdetésre egy külföldi páros sem tudott bekerülni. Az egyedüli lovas, aki 60 másodperc alatt tudta teljesíteni a pályát, az idei ifjúsági magyar bajnokság második helyezettje, Kiss Lizanna volt, aki Agropoint Cojano nevű lovával a dobogó legmagasabb fokára állhatot fel a Bronze Tour első napján. Kiss Lizanna utolsó indulóként borította fel a sorrendet, így a sokáig élen álló Burucs Borbála és Noblesse S a második, a Talent Program lovasa, Koltai Zorka és Rádiháza Garnier a harmadik helyen végeztek. Nagyon szoros versenyben Szilágyi Sándor Márk Tűzmadárral, Szotyori Nagy Kristóf Horze Cym Carslsonnal, illetve Kovács Roland Limited Edition C nevű lovával a negyedik, ötödik és hatodik helyre lovagoltak.

2 kiss lizanna
Kiss Lizanna - Agropoint Cojano

A 25 év alatti lovasok már 130 centiméteren mérkőztek meg, ahol szintén hazai sikerek születtek. A magyar felnőtt ranglista második helyezettje, a 14 éves ifj. Szuhai Gyula egész évben sikert sikerre halmozott a legrangosabb hazai és nemzetközi versenyeken. A gyermek Európa-bajnoki cím tulajdonosa most is egy győzelemmel kezdte meg hétvégi szereplését, hiszen Perthy Jackson nevű lovával az élen végzett a szintén gyermek válogatott Magyar Balázs előtt. Harmadik helyen a Prosper lovasklub versenyzője, Gimesi Lorena ért célba Janik Anna, Szilágyi Sándor Márk és Tóvári Eszter előtt.

1 T19 0799
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

A 130 centiméteres Silver Tour igazán pörgős versenyt hozott, jobbnál jobb időeredményekkel licitáltak egymásra a versenyzők. A csata végül a Krucsó Lovasklub kettős győzelmével zárult, hiszen Krucsó Szabolcs Chippendale nevű lovával szenzációsan gyors idővel az első, míg klubtársa, Buza Patrik Zoltán Janieta VDL-lel a második helyezettnek járó serleget vihette haza. Ifj. Szabó Gábor harmadikként zárta a versenyszámot Lifu nyergében. Kovács Roland is remekül kezdett a hétvégén, hiszen a Castilia Kft. lovaival a negyedik és az ötödik helyet szerezte meg az osztrák Stefan Eder előtt.

4 krucso
Krucsó Szabolcs - Chippendale

A pénteki nap legmagasabb versenyszáma a Gold Tour 140 centiméterre kiírt elődöntője volt, ahol kereken 50 páros állt rajthoz. Viszonylag sok hibátlan lovaglás született, így aki nyerni akart, annak kockáztatnia kellett. A tavalyi verseny a hazánkba minden évben visszatérő osztrák lovas, Gerfried Puck győzelmével kezdődött, és most sem sok választotta el az első helytől. 62,45 századmásodperces idővel ért célba, ami most a második helyre volt elég. Nagy örömünkre ezúttal magyar lovasnak éljenezhetett a közönség a legrangosabb kategóriában, hiszen a többszörös csapat és egyéni bajnok Técsy Attila remek formában kezdett lovaival, így Nikidam Breakerrel az első helyre, míg Jubab Van't Siamshoffal a hatodikra tudott odaérni. Búza Krisztián végzett a harmadik helyen Milesz Eszter szürke kancájával, Landstreammel, míg a magyar ranglista legjobbja, Czékus Zoltán lett az ötödik Castróval. A fiatal generáció is képviseltette magát az eredményhirdetésen, hiszen Kiss Lizanna a Bronze Tourban bemutatott győzelme után most az ötödik helyen ért célba, ezúttal Cashflow nevű lovát lovagolva.

1 T19 1645
Técsy Attila - Nikidam Breaker

A VIP Tour 110 centiméteres versenye zárta a versenynapot, ahol a hölgyek arattak le minden babért. A szám legjobbja Fésűs Gréta lett Hunter Dadero Z nevű lovával, a Talent Program lovasa, Benedek Adél és Búza Krisztián által felkészített Gorzó Eszter előtt.

5 fésűs
Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek