Megújulnak a Fouganza kobakjai!

Fouganza uj kobakok og

A biztonsági felszerelésekről, különösen a kobakokról elmondható, hogy bizalmi termékek. Szigorú szabványnak kell megfelelnie minden egyes piacra kerülő modellnek, márkától függetlenül. A Fouganza kobakjai 2019 nyarától kezdődően megújulnak, és az új modellek az európai szabvány mellett az angolnak is meg fognak megfelelni.

A kobakokkal kapcsolatban rengeteg tévhit kering a köztudatban. Korábban már született egy cikk ezzel kapcsolatban Vinnay Patrícia országos díjugratás sportágfelelős tollából, melyben bemutatta az egységes szabványrendszert, az árbeli különbségek miértjeit, valamint azt, hogy hogyan tudják biztosítani, hogy a Fouganza gyerekkobakok árai jóval a piaci ár alatt legyenek. Azonban pontosan azért, mert a lovasok egy része megalapozott információ hiányában nem bízott meg az egyébként teljesen szabályosan gyártott, a mindenkori európai szabványnak minden tekintetben megfelelő Fouganza kobakokban, döntött úgy a márka, hogy megújítja és fejleszti a termékvonalat. Ezért a jövőben az összes Fouganza kobak meg fog felelni az európai mellett az angol szabványnak is.

2019 nyarától kezdve elindult egy folyamat, melynek végeredményeként nem csak az új modelljek, hanem az összes Fouganza kobak meg fog felelni egyrészt az eddig is meglévő EN 1384 2017-es európai, másrészről a PAS 015 2011-es angol szabványnak is. Bár nem lenne kötelező, ezt a Fouganza márka önként vállalta annak érdekében, hogy a lovasok teljesen biztosak legyenek abban, hogy a kiválasztott kobak maximális védelmet biztosít számukra. Az angol szabvány eggyel több tesztet tartalmaz, így valamivel szigorúbb, és nyilván többe is kerül. Azonban nagy darabszám gyártása esetén ez a plusz költség sem olyan magas, mint egyébként lenne, a végeredmény pedig megnyugtató lehet a felhasználók számára.

Fouganza uj kobakok 1
Az új 900-as alapmodell. További kétféle dizájn lesz belőle hamarosan elérhető

A gyerekek már az új kobakok közül válogathatnak

A 100-as, és 120-as állítható fejkörméretű gyerek/kezdő kobakok már megérkeztek a legtöbb Decathlon áruházba. Külsőre ezek a modellek nem változtak, egyedül egy kívülről nem, csak alulról látható plusz elem került be a kobak elülső részébe. Ezen kívül mindössze a szokásos szezonális színváltozást tapasztalhatod. Ugyanígy az 500-as modell kinézete is változatlan, de a jövőben csak fekete színben lesz elérhető, illetve 2020-tól mindkét szabványnak megfelel majd.

Fouganza uj kobakok 4
Az új 520-as alapmodell. További három változatban érkezik hamarosan

A klasszikus soha nem megy ki a divatból

Természetesen nem mindenki szereti a soft touch borítást. Az ő kedvükért a Fouganza megtartotta a jól ismert, hagyományos, fekete bársonyborítású kobakját, ami természetesen szintén átesett némi újításon. A formáját optimalizálták és ígérik, hogy jobban kiszolgálja majd a konfekcióméreteket. Ezen kívül három helyett négypontos rögzítést kapott, hasonlóan a többi modellhez.

Az 520-as, és 900-as kobakok az elmúlt három évben nem változtak, most azonban a teljes választék lecserélődik. Letisztultabb dizájn, finomabb kidolgozás, egységes megjelenés jellemzi az új kobakokat. A tesztlovasok véleménye alapján kényelmesebbek és jobban illeszkednek, mint elődjeik. A kobakbelsőt külön is megvásárolhatod majd, így bármikor cserélhető.

Az 520-as modellből 2020 nyaráig négyféle dizájn, míg a 900-asból háromféle lesz elérhető az áruházakban és online. Újdonság, hogy glossy néven bekerült a választékba két lakkos hatású modell is, melyek egyre népszerűbbek a versenypályán. Ezekre azonban jövő nyárig még várni kell.

Az 520-as alapmodell érkezik

A C 520 szürke alapmodellje már úton van a Decathlon áruházakba, és a napokban elérhetővé vált online is. A 520-as széria, valamint minden új 900-as kobak idén még csak a kötelező EN 1384 európai szabvány szerint készül, ennél a két modellnél 2020 elején jön be az önként vállalt PAS 015 angol szabvány.

A régi modellek folyamatosan futnak ki, egy ideig még kaphatóak lesznek a Decathlon áruházakban és online.

Fouganza uj kobakok 2
Az új 900-as modell

A cikk megjelenését a Decathlon Fouganza támogatta.

Kommentek