Ötből négyszer magyar győzelem a Nemzeti Lovardában

Sz9 5507

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny második napján 110-140 centiméteres magasságokon mérték össze tudásukat a lovasok. A Karádi László nemzetközi pályaépítő által tervezett pályákon kiváló lovaglásokat láthattak a kilátogató nézők. Az öt versenyszámból négy esetében magyar győzelem született.

Tóth Panna Sára a VIP Tour Győztese

A 110 centiméteren megrendezett VIP Tourban a tegnapi második helyezett páros, Tóth Panna Sára és Troestruplunds Charisma bizonyult a leggyorsabbnak, akik 25,13 századmásodperc alatt teljesítették a kétfázisos versenyszámot. Második helyen végzett Lukács Loren Lillával, megelőzve Jakab-Tóth Kornéliát és Tabu De Ganadot. Bölecz Virág egy helyet javítva a negyedik helyen végzett, mögötte pedig Kerekes Ágnes, és a 2018-as év amatőr championja, Dobozi Zsanett.

Toth Panna Vip
Tóth Panna Sára és Troestruplunds Charisma

33 hibátlan lovaglás a Bronze Tourban

Rendkívül izgalmas versenyt láthattak a nézők a Bronze Tour 120 centiméteres versenyszámában, hiszen a lovasok sorra múlták felül egymás eredményét, mivel a mezőny több mint fele hibátlanul tudta teljesíteni ezt a magasságot. Közülük is a leggyorsabb több mint három másodperces fölénnyel Szilágyi Sándor Márk volt, aki Gerorgie’s Valentint lovagolta. Második helyen egy bolgár versenyzőt, Ruslan Petkovot üdvözölhettünk, őt pedig Jármy Tibor követte Elisével. Ifj. Szabó Gábor végzett a negyedik helyen Nettoval, megelőzve csapattársát, Mihucz Tibort, aki Timpex Gerlét lovagolta, és Búza Krisztiánt Luxor F nyergében.

Szilágyi Sándor Márk Bronz
Szilágyi Sándor Márk és Gerorgie’s Valentin

Burucs Barna duplázott az U25-ben

Az U25-ös versenyszám 130 centiméteres pályája nem okozott gondot fiatal lovasainknak. Burucs Barna tegnapi győzelme után ismételni tudott, és hihetetlenül gyors idővel megelőzte a kategória tavalyi legeredményesebb lovasát, Máriás Sárát. Harmadik helyen Rell Adrián végzett, szoros versenyben mögötte pedig Jármy Tibor és Cessna, illetve a tegnapi második, Szladek Máté és Gidrán Bohém végeztek. A hatodik helyezettnek járó szalagot pedig Braunitzer Enikő vehette át.

Burucs Barna U25
Burucs Barna és Limited Edition

Századmásodpercek döntöttek a Silver Tourban

A tegnapi hatodik helyén javítva ifj. Máté István a mai napon a győztesnek járó serleggel térhetett haza lovával, Chacconnal. Mögötte hat lovas volt egy másodpercen belül, így mindössze századmásodpercek döntöttek a végső helyezésekről. Második lett az osztrák Fritz Kogelnig Junior 24,80 századmásodperces idővel, harmadik pedig 24,83-al az ukrán színekben versenyző magyar lovas, Szentirmai Ferenc és Mieke Van Spieveld.

Tegnap és ma is a negyedik helyen zárt Reischl Márton Latino nevű lovával, megelőzve Berkes Mátét Casalloval és Kovács Csabát Diamond nyergében.

Máté István Jr Silver
Ifj. Máté István és Chaccon

Bolgár győzelem a nap legnagyobb versenyszámában

A verseny pénteki napjának utolsó és egyben legmagasabb versenyszámában, a Gold Tourban bolgár győzelem született. A tegnapi negyedik helyezett Angel Niagolov gyönyörű pályát lovagolva szerezte meg az első helyet Concardoval, másik lovával, Chaccothagoval pedig a hatodik helyen végzett.

A csütörtöki győztes, ifj. Szabó Gábor a pálya utolsó harmadát kengyel nélkül lelovagolva látszólag azonos sebességgel teljesített, mint a szlovák Igor Sulek, de az időmérő a szlovák versenyző javára döntött, így ő végzett a második helyen, míg válogatott lovasunk a harmadikon Lord Classic nevű lovával.

Horváth Balázs is remekül szerepelt a hétvégén, a csütörtöki második hely után most egy negyediket vihetett haza PM Quinterával. A szintén bulgár Ivaylo Bonev lett az ötödik, mögötte a hetedik helyen Faluhelyi Ádám végzett Filigra 2-vel, illetve nyolcadikon ifj. Tóth László és Rádiháza Echo.

Niagolov Angel Gold02
Angel Niagolov és Concardo

Szombaton 9 órától a CSI2* Bronze Tourral folytatódik a verseny.

A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti.

Tovább a Gróf Széchenyi István emlékverseny részletes programjára >>

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek