Ifj. Szabó Gábor és Timpex Fényév győzelemmel kezdte a Széchenyi István Emlékversenyt

Szabo Fenyev2018 1200

Csütörtökön lezajlott az idén 31. alkalommal megrendezett Gróf Széchenyi István Emlékverseny első versenynapja a Nemzeti Lovardában.

Magyar fölény a fiatal lovaknál

A 6-7 éves lovak versenyszámával kezdődött a csütörtöki nap 120-125 centiméteres magasságon, ahol az első tíz helyezett között mindössze egy külföldi lovast üdvözölhettünk.

A versenyszám győztese a Kovács Roland által lovagolt kanca, Senora Monalisa lett, akinek tulajdonosa Kis István. Második helyen végzett a Fedettpályás Döntő 6 éves korosztályának győztes lova, Ching, ifj. Tóth Lászlóval a nyergében. A harmadik helyezettnek járó serleget pedig a szlovák színekben versenyző Tomas Kuchar és History Bridge vehették át.

Magyar tenyésztésű lovak a mezőny élén a Silver Tourban

A verseny a Silver Tour 130 centiméteres hibaidős számával folytatódott. Válogatott lovasunk, Krucsó Szabolcs bizonyult a leggyorsabbnak a Sion Security Kft. kancájával, Lady Winnerrel. Második helyen végzett Burucs Barna és a Castilia Kft. által tenyésztett Avantgarde-C. Harmadik pedig Reischl Márton lett Latino nyergében.

Szoros verseny a fiatal lovasoknál

A fiatal lovasok versenyszámában, szoros versenyben Burucs Barna tudott győzedelmeskedni Limited Edition-C hátán. Őt követte mindössze egy tizedre lemaradva Szladek Máté Gidran XXVII-4 Bohém nyergében. Harmadik helyen pedig egy hölgy végzett, mégpedig Ágoston Csenge és Cassiona DL.

Ifj. Szabó Gábornak szólt a himnusz a Gold Tourban

A nap legmagasabb versenyszámában, a 140 centiméterre kiírt Gold Tourban is magyar lovasnak szólt a himnusz. A tavalyi verseny ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész sikerével indult, és a történelem szinte ismétli önmagát. Gabó ezúttal Timpex Fényévet lovagolta, akivel győzni tudott a 77 fős mezőnyben.

Második helyen az utolsóként induló Horváth Balázs végzett, aki csupán egy tizeddel csúszott le az első helyről. Harmadik helyen a jelenleg ukrán színeket képviselő de magyar születésű Szentirmai Ferenc, negyediken a bulgár Angel Niagolov, ötödiken pedig a szlovák versenyző, Andrej Holly végeztek. A hatodik helyezettnek járó szalagot pedig a tavaly is végig eredményes Faluhelyi Ádám vehette át, aki Filigrát lovagolta.

Villámgyors lovaglások a VIP Tourban

A versenynap végén a VIP Tourban az ifjúsági és amatőr lovasok mérték össze tudásukat 110 centiméteres magasságon. A versenyszám győztese magabiztos lovaglással Kollár Péter lett, megelőzve Tóth Panna Sárát és Troestruplunds Charismát. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Dobozi Zsanett és Jacline állhatott fel.

A borítókép 2018-ban készült. Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek