Ezüstérmes a Nemzetek Díjában fiatal lovas válogatottunk

Weinhardtvirag900

Folytatta egész éves nagyszerű szereplését a magyar díjugrató fiatal lovas válogatott, ezúttal a somorjai Hippodrom Aréna füves pályáján szereztek újabb értékes helyezést lovasaink.

A magyar lovasok szoros versenyben Olaszország mögött végeztek a második helyen. A csapat legjobbja a nehéz, 145 centiméteres pályán is hibátlanul lovagló Weinhardt Virág volt Chiclanával, de kitűnően szerepelt Jármy Vince JB Koronaőrrel , ifj. Lázár Zoltán Baroloval és a második körben Reisz Panna Cortanoval.

A gyermek korosztályban az ezúttal Janik Attila vezette csapat hiába tudott a második fordulóban tiszta hibátlannal teljesíteni, az első körben begyűjtött nyolc hibaponttal az ötödik helyen zárt. A legeredményesebb lovas a dupla nullát lovagló ifj. Szuhai Gyula volt Le Royallal. A győzelmet Lengyelország lovasai vihették haza.

A nap zárásaként rendezték az ifjúsági kategória Nemzetek Díját. Ebben a kategóriában a magyar lovasok nem tudtak beleszólni a dobogós helyezések sorrendjébe, a magyar válogatott Ausztriával holtversenyben a negyedik helyre került. Az első helyen a német válogatott végzett. A legeredményesebb magyar lovas az utolsó ifi évében lovagló Szuhai Péter volt East Wind nyergében.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítóképen Weinhardt Virág - Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek