Boyd Exell győzött, Dobrovitz ötödik a Fogathajtó Világkupa döntőjében

Boyd Exell Bordeaux2020

Dobrovitz József az ötödik helyet szerezte meg a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa franciaországi döntőjében. Az idei szezonban az ausztrál Boyd Exell ismét legyőzhetetlennek bizonyult.

Dobrovitz József a szombati bemelegítő versenyszámban verőhiba nélkül lett harmadik, de a vasárnapi főversenyben ezt nem tudta megismételni. A maraton- és akadályhajtást ötvöző pályán a szombati 155 másodperces teljesítmény ismét elég lett volna a legjobb hármat felvonultató összevetéshez, de a magyar hajtó vasárnapi 166 másodperces teljesítménye csak az ötödik helyre volt elég. Lovai Dreef Rezgo, Ikar, Siglavy Capriola Delceg, Siglavy Capriola V-5 SK/Betti voltak.

Dobrovitz Bordeaux2020
Fotó: Horváth Krisztina/Hoefnet

A hajtó elmondta: a dobogó volt a célja, de egy ilyen rangos mezőnyben az ötödik hely sem rossz eredmény. „Sajnos az egyik első lovam elragadtatta magát, nem lehetett maximálisan irányítani és bevitt egy már meghajtott, rossz akadályba, pedig a célegyenesben voltunk már. Ezzel pedig elszállt a dobogós esély” – nyilatkozta az Equusmediának. Hozzátette: a fedeles világkupa-versenyre idén rakták össze a fogatot, így reméli, hogy jövőre már az első három hely valamelyikét szerzik meg. Dobrovitz József megköszönte felesége, Dobrovitzné Mónika és fia, ifj. Dobrovitz József munkáját, akik segédhajtóként versenyeztek a fogaton, illetve köszönetet mondott Vida József és a Takarékbank támogatásáért.

Boyd Exell mindkét napon rendkívül jól szerepelt, az összevetésben is legyőzhetetlen volt, így pályafutása során kilencedik alkalommal diadalmaskodott a sorozatban. Az ausztrál hajtó mellett Koos de Ronde és Ijsbrand Chardon hajtott az összevetésbe és szerezték meg a dobogós helyezéseket, míg a tavalyi győztes Bram Chardon lecsúszott a végső megmérettetésről és negyedikként zárt.

FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa 2019/20 - végeredmények:

  1. Boyd Exell (AUS) 260.93
  2. Koos de Ronde (NED) 272.88
  3. Ijsbrand Chardon (NED) 275.07
  4. Bram Chardon (NED) 157.19
  5. Dobrovitz József (HUN) 166.89
  6. Benjamin Aillaud (FRA) 168.60
  7. Glenn Geerts (BEL) 173.22
Boyd Exell Bordeaux2020 2
Fotó: FEI /Richard Juilliart

Forrás: MTI, Equusmedia
Borítókép: FEI /Richard Juilliart

Kapcsolódó cikkek
Kommentek