Ijsbrand Chardon győzött, Dobrovitz dobogós Budapesten

Fogat V Arena2019 og

Rendkívül szoros versenyben a sportág legendás alakja, a holland Ijsbrand Chardon nyerte vasárnap a négyesfogathajtók fedeles világkupa-sorozatának a Papp László Sportarénában rendezett fordulóját. A második helyen fia, Bram Chardon végzett, Dobrovitz József a harmadik helyet szerezte meg.

Valóban generációk csaptak össze a Papp László Budapest Aréna pályáján. Az egyéniben ötszörös, összességében tizenháromszoros világbajnok holland hajtó, Ijsbrand Chardon úgy bizonyult két tizedmásodperccel jobbnak fiánál, a tavaly Budapesten győztes és a szombati rangsoroló versenyszámban is első Bram Chardonnál, hogy utóbbinak verőhibája miatt négy büntető másodpercet hozzáadtak az idejéhez.

Bram Chardon Arena2019
Bram Chardon

Dobrovitz József úgy zárt harmadikként több mint nyolc másodperccel lemaradva, hogy egy verőhibát ő is vétett. A magyar versenyző így sem lehet elégedetlen, mivel szombaton sokat rontott, így az akkori hatodik helyéhez képest nagyot ugrott előre.

Dobro Arena2019
Dobrovitz József

A svájci Jérôme Voutaz a negyedik, az amerikai Chester Weber az ötödik helyet szerezte meg.

A szabadkártyával induló ifj. Dobrovitz Józsefnek négy verőhibájával esélye sem volt, így hatodik lett és csak a szintén szabadkártyás Vida Józsefet előzte meg.

Eredmények:

  1. IJsbrand Chardon (NED) 134,11
  2. Bram Chardon (NED) 134,31
  3. Dobrovitz József (HUN) 142,49
  4. Jérôme Voutaz (SUI) 144,62
  5. Chester Weber (USA) 152,08
  6. ifj. Dobrovitz József (HUN) 163,59
  7. Vida József (HUN) 201,54

Dobrovitz József legközelebb december 19-21. között, a világkupa-sorozat londoni állomásán hajt majd pályára.

Forrás: MTI
Fotó: Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu, Lovasshow.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek