Lovasok, rajtengedélyvizsgára felkészülni!

Lovasok 1200

Hamarosan megnyílik a nevezés az idei szezon első rajtengedélyvizsgáira. A Magyar Lovassport Szövetség közzétette a legfontosabb tudnivalókat és határidőket a június 1-2-i vizsgákkal kapcsolatban.

A legfontosabb határidők:

 • 2020. május 15-én 10 órától lehet nevezni a június 1-jén megrendezésre kerülő budapesti, nyíregyházi, kiskunhalasi, valamint a június 2-i győrzámolyi REV vizsgák online elméleti moduljára a rajtengedely.hu oldalon.
 • 2020. május 20. 12 órakor zárul a nevezés.
 • 2020. május 22. a nevezés után e-mailben kapott online kérdőívek kitöltési határideje.

A gyakorlati modul május utolsó hetében kerül kiírásra és május 29-ig lehet majd nevezni a rajtengedely.hu oldalon.

Cikkünk megjelenésekor a Magyar Lovassport Szövetség weboldalán közzétett rajtengedélyvizsga időpontok:

Díjugratás:

 • 2020. június 1. – Nemzeti Lovarda / Kiskunhalas / Nyíregyháza
 • 2020. június 2. – Győrzámoly
 • 2020. június 16. – Domaszék / Kaposvár/ Salgótarján
 • 2020. június 17. – Simonpuszta
 • 2020. június 30. – Hortobágy, Ják, Mezőhegyes

Western:

 • 2020. június 20. – Kiskunfélegyháza

Az oldal folyamatosan frissül, a további júniusi rajtengedélyvizsgák online moduljainak kiírása is itt fog megjelenni. Tovább a REV időpontokra >>

Rajtengedély vizsgák általános járvány- és egészségvédelmi szabályai figyelemmel a Covid-19 vírus okozta járványhelyzetre

 1. A Magyar Lovassport Szövetség rajtengedély vizsgaszabályok a 2020. május 1. – 2020. augusztus 31. közötti időszakban az alábbiak szerint módosulnak:
  1. A vizsgázók létszáma maximum 35 fő.
  2. A sportorvosi engedély a veszélyhelyzet megszűnését követően válik ismét kötelezővé.
  3. Az elméleti vizsga online kérdőív kitöltésével történik.
  4. A sikeres vizsgázók az oklevelet postán kapják meg, a helyszínen csoportos eredményhirdetés nincs.
 2. Az általános védelmi intézkedéseknek megfelelően minden résztvevő személynek
  1. 1,5 méter távolságot (továbbiakban védőtávolság) kell tartani egymástól, különös tekintettel: a vizsgát megelőző eligazításnál, a parkolókban, a bokszok környezetében, a melegítő- és versenypályánál, a zsűritoronynál, a pályabemutatón stb.
  2. Kötelező az orvosi maszk vagy az orrot és szájat eltakaró sál vagy kendő viselése a zárt terekben. Az istállók zárt térnek minősülnek.
  3. A kötelező maszkviselésre vonatkozóan a versenyrendező szigorúbb rendelkezést hozhat.
 3. A vizsga helyszínén tilos a csoportosulás. Háromnál több személy csoportosulása nem megengedett.
 4. Egy vizsgázóhoz regisztrált legfeljebb három személy léphet a vizsgahelyszín területére. A vizsganapon az összes regisztrált résztvevő létszáma a hivatalos személyekkel együtt nem haladhatja meg a 150 főt.
 5. A versenyhelyszínek összes bejáratát biztonságos módon le kell zárni a vizsga ideje alatt, csak a lószállítók kapuját és egy személyi bejárót szabad közlekedésre használni.
 6. A vizsgahelyszínnek kiemelt figyelmet kell fordítani a mosdók és közös helyiségek higiéniai állapotára. A mosdókban előírás a szappan és papír kéztörlő folyamatos biztosítása a vizsga ideje alatt, illetve bárki által hozzáférhető kézfertőtlenítő kihelyezése a közös területeken. Az öltözők használata nem ajánlott.
 7. A vizsgát megelőző eligazítást kizárólag szabadtéren, a 2. pontban leírtaknak megfelelően kell lebonyolítani.
 8. A pályabemutató alkalmával kötelező a védőtávolságot betartani, ajánlott maszkot vagy orrot és szájat eltakaró sálat vagy kendőt viselni.
 9. A díjugrató/lovastusa melegítőpályára minimum 3 akadályt kell felállítani. Egy vizsgázóhoz csak egy segítő mehet gyalogosan a melegítőbe. A vizsgáztatók döntik el, hogy egyszerre hány vizsgázó melegíthet a startlista sorrendjében.
 10. A vizsgahelyszínen a nézőteret és a lelátókat le kell lezárni. A regisztrált résztvevők számára sem szabad nézőteret kialakítani.
 11. A Magyar Lovassport Szövetség három tisztségviselője számára a vizsga rendezője köteles regisztrációt és belépést biztosítani. A Magyar Lovassport Szövetség illetékes tisztségviselői bármikor jogosultak a zártkapus rajtengedély-vizsga szabályainak betartását ellenőrizni.
 12. A vendéglátásra vonatkozó hatályos szabályokat a rendező az étterem üzemeltetőjével együtt köteles betartani.
 13. A rajtengedély-vizsgákon mindenki saját felelősségére vesz részt.

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség

Kapcsolódó cikkek
Kommentek