Nem született dupla hibátlan a felnőtt lovasok középdöntőjében az OB-n

PC OB0 0787

A Fiat Országos Bajnokság második napját az amatőr lovasok nyitották meg. A 120 centiméterre kiírt elődöntő egyben a csapatverseny első fordulója is volt.

A legnépesebb kategóriában összesen 22 hibátlan lovaglás született, akik közül a leggyorsabb Mikó-Vécsey Nóra volt Serafinával. Őt követte Tátrai Blanka Sáripuszta Ígérettel, majd Attilás Viktória és Sárgamegye S. Negyedik helyen végzett Pölcz Kitti, ötödik lett Debreczeni Éva, hatodik pedig Csákányi Dorottya.

Az amatőr kategória szombaton 10:30-kor folytatódik a középdöntővel, ami egyben a csapatverseny végét is jelenti. A két forduló alapján legkevesebb hibaponttal végző csapat állhat fel a dobogó legfelső fokára, pontegyenlőség esetén pedig összevetésben fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

Miko v serafina 202009
Mikó-Vécsey Nóra - Serafina

A gyermek lovasok túl vannak már a középdöntőn is, ahol Szuhai Rodrigó volt a leggyorsabb Chacco Boy nyergében, megelőzve testvérét, ifj. Szuhai Gyulát és Kiss Maját. A két nap után három lovas maradt dupla hibátlannal, akik a mezőny végén fognak rajthoz állni a szombati döntőben. A válogatott két legerősebb tagja, ifj. Szuhai Gyula és Kiss Maja mellett Kormos János tanítványa, Magyar Balázs is holtversenyben áll az első helyen jelenleg nulla hibaponttal. Csiszárik Petra és Bacsa Rajmund sem hibázott ma, így még nekik is lehet esélyük dobogóra állni, ha az éllovasok közül holnap hibázik valaki.

A gyermek kategória két fordulós döntője 12:30-kor veszi kezdetét, amit a többi versenyszámmal együtt élőben közvetít a RiderLine.

Szuhai rodi chacco boy 202009
Szuhai Rodrigó - Chacco Boy

A felnőtt lovasok középdöntője az elmúlt évek legizgalmasabb versenyét hozta. Nem született dupla hibátlan a két forduló alatt, így sokan búcsút inthettek dobogós álmaiknak, míg mások hatalmas hajrával kerültek az elsők közé. A nap legeredményesebb párosa Fazekas István és Walter voltak, akik csupán egy időbüntetéssel zárták a versenyt, ezzel a 22. helyről feltornázták magukat az előkelő negyedik pozícióba. Második helyen Técsy Attila végzett szintén egy hibaponttal, ezzel az összesítésben is a második helyen várhatja a folytatatást. Krucsó Szabolcs egy verőhibát vétett a második pályán, de még ezzel együtt is megőrizte vezető pozícióját Lady Winnerrel, így négy hibaponttal állnak az élen. Ifj. Máté István is javított, mindkét lovával egy-egy verőhibát vétve 27. helyett jelenleg a hetedik a tavalyi ezüstrémes lovas. A mezőhegyesi színeket képviselő Piroska Zoltán megőrizte harmadik helyét az összesítésben, de akár veszélyes lehet az elsőkre nézve is, hiszen 2,02-vel lemaradva várja a döntőt. A verseny legnagyobb hajráját egyértelműen Szuhai Gyula érte el, aki a mezőny legvégéről bejutott a legjobb 15 közé a mindössze hét éves Lawisangossal.

Fazekas walter 202009
Ob2020 felnott bejutas

A felnőtt döntő egy pihenőnap után vasárnap folytatódik, ahova a legjobb 20 lovas kvalifikálja magát, és kiderül közülük, hogy ki lesz 2020 magyar díjugrató magyar bajnoka.

A versenyt a Riderline weboldalán és Facebook oldalán is élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek