Új elnök a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének élén

Lo Illusztracio900

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ) február 27-én tartotta alapszabály-módosító, egyben tisztújító közgyűlését, ahol a megjelentek jelentős többséggel Haál Gábort, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatóját választották meg az elnöki pozíció betöltésére.

A 2019 májusában megválasztott Bélley Márta eredeti szándékának megfelelően, kilenc hónap után lemondott elnöki tisztségéről, ezért került sor a rendkívüli tisztújításra. Haál Gábort az ágazatban való jártassága és tájékozottsága, a lótenyésztés aktuális problémáinak ismerete, illetve azoknak a megoldásai mellett szakmai elhivatottsága tette alkalmassá a szövetség elnöki tisztségének betöltésére.

A közgyűlésen módosították az MLOSZ alapszabályát is, a korábbi ügyvezető igazgatói tisztséget eltörölve bevezették a főtitkári posztot, amire a közgyűlés egyhangúan Bélley Mártát választotta meg.

Az alapszabályban további módosítás, hogy a szövetség küldöttgyűlése a tagegyesületenkénti öt főről három főre csökkent. Emellett az MLOSZ elnöksége ezentúl az elnök személye mellett tagszervezetekből, mint jogi személyekből épül majd fel; illetve a lótenyésztő egyesületeket a mindenkor kinevezett tisztségviselőjük képviseli az MLOSZ elnökségében.

A szervezet egy új taggal is bővült: a Kisbéri és Gidrán Lótenyésztő Országos Egyesületből tavaly kivált, gidrán lótenyésztők által alapított és állami tenyésztőszervezeti elismerést szerzett Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesületével.

Az eseményen Dallos Gyula, lovaskultúráért felelős miniszeri biztos részt vett.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu, MLOSZ

Kapcsolódó cikkek
Kommentek