A díjlovasoké volt a Szilvásvárad Masters első fordulója

Szvarad Masters1

Történelmi sikerrel zárult a Szilvásvárad Masters első állomása, a május 21-23. között megrendezett CDI3* CDIJ, CDIP, CDICh-A, CDIYH díjlovagló verseny.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban először került megrendezésre nemzetközi szintű díjlovagló verseny, ahol négy nemzet képviseltette magát: Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Ukrajna. A verseny a díjlovasok számára fontos mérföldkő, hiszen eredményeik alapján minősülhettek a kontinensbajnokságokra: a gyermek, junior, young rider korosztály mellett a fiatal díjlovak, valamint a nehézosztály és a nagydíj szint versenyzői is kvalifikálhatták magukat.

Gyermek kategóriában mindhárom nap ukrán győzelem született, Oleksandra Shlykova Ostin nyergében szerezte meg az első helyet.

Junior kategóriában Hoffer Hanna és Sunny Girl 48 nyerte a Junior Csapatfeladatot, valamint a Junior Egyéni feladatot, a harmadik napon a Junior Zenés Kűrben Felvinczi Lilla Bonjour Majlund 74,025 százalékkal győzött.

Fiatal Lovas kategóriában mindhárom nap Ambach Fanni és Schufro Armani nyerte a kategóriát, kiemelkedő, 70% fölötti eredményekkel. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad által tenyésztett Conversano XXVIII-2 és lovasa, Marschall István két második és egy harmadik helyezést ért el, amellyel bekerült a magyar válogatott keretébe, és lehetősége nyílt az Európa-bajnokságra kijutni, amire még nem volt példa a Ménesgazdaságnál.

A Fiatal Díjló kategóriában 5,6 és 7 éves lovak mérhették össze tudásukat. Az FEI 5 éves kategóriában mindhárom nap Patik Csenge Kata és Lowy-Tar bizonyult a legjobbnak. Őt követte Márkus Anett és Floke, valamint Edmár Péter és Fürstin.

A hatéves lovak versenyében öt ló-lovas páros mérte össze tudását, az első nap Szokola Csaba és Parkertech Gardenart, a második napon Kis Rebeka és Sir Sincere nyerte a versenyszámot, mindkét esetben 80 % fölötti eredménnyel.

A FEI 7 éves lovak kategóriájában Michaela Horna és Lorry mutatta be programját.

A CDI3* versenyen két kategóriában, nehézosztályban és nagydíj szinten mérhették össze tudásukat a lovasok. Nehézosztályban hét páros mutatkozott be a négyszögben: a Szent György díjat és az Intermediate I. számot Zengő Réka és Ronaldinho 12 nyerte. Az Intermediate I. Zenés Kűrben szlovák győzelem született: Paraskevi Spisakova és lova, G Star bizonyult a legjobbnak. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásváradot Mikó Tamás és Maestoso XXXIII-31 képviselte a kategóriában: a páros két második és egy harmadik helyet szerzett első nemzetközi szintű versenyén, és ezzel a Ménesgazdaság eredményeinek legjobbjai közé került.

A legmagasabb szinten mindkét nap magyar győzelem született: a pénteki Nagydíjban Schmidt Anita és Limitless győzött, a Nagydíj Zenés Kűrben Szokola Csaba és Enying végzett az első helyen.

A nemzetközi szintű verseny mellett szombaton és vasárnap CDN-A versenyen mérhették össze tudásukat a hazai lovasok, az FEI Gyermek előkészítő szinttől egészen Intermediate II. szintig.

A Szilvásvárad Masters első fordulója elsöprő sikerrel zárult. Napi beszámolók hamarosan.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban július 2-4. között folytatódik a versenysorozat, ahol a díjugratóké lesz a főszerep.

Szöveg: Rácz Zsófia, Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Fotó: Somogyvári Anett

Kapcsolódó cikkek
Kommentek