Áprilisban debütál a Vadlovak - Hortobágyi mese című film

Vadlovak mozifilm 2

Ha a járványhelyzet is engedi, április 22-én kerülhet a mozikba Török Zoltán nagyszabású mozifilmje, a hortobágyi Przewalski életét bemutató Vadlovak - Hortobágyi mese. A forgalmazó Mozinet a bemutató kapcsán kisfilmpályázatot hirdet, a legjobb pályaműveket a nagyközönség is megnézheti majd a Vadlovak kísérőfilmjeként.

Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek is lehet milliós nézettsége. Török Zoltán új filmje három évig készült a legmodernebb technikákat felhasználva. A Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy, ahogyan azt még biztosan nem láttuk.

ITT AZ ELSŐ PLAKÁT... és egy FONTOS BEJELENTÉS! A bemutató tervezett áprilisi időpontját sajnos el kell halasztanuk....

Közzétette: Vad Magyarország - Zoltán Török wildlife films – 2021. március 2., kedd

"A lovam és én" - kisfilmpályázat

A filmet forgalmazó Mozinet a filmbemutató kapcsán kisfilmpályázatot hirdet iskolásoknak és felnőtteknek. A legjobb pályaműveket a nagyközönség is megnézheti majd a Vadlovak kísérőfilmjeként a mozikban. „A lovam és én” című pályázatra legfeljebb egyperces, a lovasok kapcsolatát lovaikkal izgalmasan, hitelesen bemutató alkotásokat várnak.

A filmeket szakmai zsűri értékeli majd, korcsoportonként egy győztes filmet választva ki, amelyet aztán a közönség a Vadlovak – Hortobágyi mese kísérőfilmjeként láthat országszerte a mozikban, de az összes elkészült alkotás nyilvánosságra kerül a Mozinet és a film YouTube csatornáin, illetve Facebook oldalain is. A zsűri tagjai Török Zoltán filmrendező, Pokorny Lia színművésznő, a film narrátora, Nógrádi Attila, a Turista magazin főszerkesztője, Kerekes Viola a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vadlovas koordinátora és Hargittai László, a film vágója.

Az első és második helyezettek plusz egy fő kíséretében lehetőséget kapnak, hogy ellátogassanak a Hortobágyi Vadasparkba, ahol szakvezetést és extra szafari park programban való részvételt nyernek. A kategóriájukban harmadik helyezettek pedig egyéves Turista Magazin előfizetést nyernek.

Részvételi feltételek

 • A kisfilm maximum egy perc hosszúságú lehet.
 • A nevezés ingyenes.
 • Műfaji megkötés nincs, a benyújtott film egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, játékfilm, kísérleti film.
 • Korcsoportok:
  • Általános iskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok első két osztályának tanulói is)
  • Középiskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának tanulói is)
  • Felnőttek (nagykorú pályázók)
 • Technikai feltételek: a filmeket FullHD (1080p) felbontásban várják a vadlovak@mozinet.hu címre a WeTransfer vagy MyAirBridge fájlküldő programmal átküldve.
 • Nevezési határidő: 2021. március 22.
 • Eredményhirdetés: 2021. április 5.
Vadlovak mozifilm 1
Kapcsolódó cikk
Kommentek