Dombormű őrzi Turi József, a legendás díjugrató emlékét a Nemzeti Lovardában

Turiog

A budapesti CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatverseny pénteki napján a Nemzetek Díja versenyszám után zajlott a Turi Józsefnek emléket állító dombormű avatása. Engler András szobrászművész alkotása a Nemzeti Lovarda Kóblijának falára került, pontosan a Turi József legendás lováról, Superville-ről elnevezett istállóval szemben.

A Szebényi Dániel által levezetett ceremónián először Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, majd dr. Burucs Balázs korábbi szövetségi kapitány mondott ünnepi beszédet.

A domborművet Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója, dr. Jármy Miklós, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja, Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakágának elnöke, valamint a család részéről Turi József fia, ifj. Turi József leplezte le. Ezután koszorúzásokra került sor végül a magyar himnusszal tisztelegtek a jelenlévők Turi József emléke előtt.

A bronz dombormű örök emléket állít a jövő lovas nemzedékének és nem hagyja feledésbe merülni a világ és a hazánk lovassportjának legendás és utánozhatatlan ikonjának, Turi Józsefnek emlékét.

Turiemlekmu

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek