Németország csapatáé az olimpiai arany díjlovaglásban

Nemetcsapat tokio2021 og

A tokiói Olimpián a lovassportok képviselői közül először a díjlovasok mutatkozhattak be, az első megmérettetések a csapat érmekért zajlottak.

A győzelmet a német lovasok szerezték meg: Jessica von Bredow-Werndl és Dalera, Dorothee Schneider és Showtime, valamint Isabell Werth és Bella Rose. Bredow-Werndl neve mellé a 84.666%-os értékeléssel egy új olimpiai rekord is került, de csapattársai is 80% felett teljesítettek, így Németország összesített eredménye 8.178 pont volt.

Az USA lovasai, Adrienne Lyle, Steffen Peters és Sabine Schut-Kery szerezték meg az ezüstérmet 7.747 ponttal, a brit csapaté (Charlotte Dujardin, Charlotte Fry, Carl Hester,) a harmadik hely 7.723 ponttal. Dánia épp csak lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyet szerezte meg, Hollandia, Svédország, Spanyolország és Portugália a további sorrend.

Az idei olimpia számos újdonságot hozott a versenybe. Csapatonként csak három lovas mutathatta be Nagydíj Speciál programját, így nem volt kieső eredmény, minden lovas teljesítménye számított. A programot zenére lovagolták a lovasok, a zenét választhatta a versenyző, vagy átengedhette a választást a szervezőknek. A párosok értékelését a szokásos százalékok helyett pontokra váltották át, és a legtöbb pontot gyűjtő csapat szerezte meg a győzelmet.

Forrás: FEI
Fotó: © FEI/EFE/Kai Försterling, FEI/Shannon Brinkman, FEI/Christophe Taniére

Kapcsolódó cikk
Kommentek