Tiszaladány lovasa győzött a Borsodi Vágtán

Borsodi Vagta 1

Augusztus 7-én, szombaton Hernádkak-Belegrádon mérkőztek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért.

Szoros volt a verseny mind a felnőttek, mind a kishuszárok futamaiban. A 12 felnőtt lovas közül végül Bálint Denis Tiszaladány képviseletében vágtatott be elsőként a célba Suttogó Galileo nevű lovával. Másodikként a szuhakállói Balogh Luca futott be Chi Lo Sa Chimera nyergében, harmadikként pedig a helyiek versenyzője, Máté Éva kvalifikálta magát a döntőbe. A negyedik Törőcsik Beáta lett, Megyaszó település képviselőjeként.

A kishuszároknál az érsekhalmi Czene Leila végzett az első helyen, míg a második helyezéssel a győrújbaráti Szabó Dalma Manitou nevű lovával jutott be a budapesti döntő futamba. A harmadik helyet hernádnémeti lovasa, Simon Bori érte el Jádéval, negyedikként pedig Nyírbogát kishuszára Stekovics Annabell vágtatott be BT First Love nevű lovával.

A rendezvényen az izgalmas futamok mellett többek közt zenés-táncos műsorok, néptáncműsor és koncertek színesítették a programot.

Borsodi Vagta 2

Forrás és fotó: Vagta.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek