Az Ügetőszilveszter a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye

Ugetoszilveszter2022

Az Ügetőszilveszter mostanra a budapesti modern kultúra részévé vált - mondta az M1 aktuális csatornán a Kincsem Park igazgatója, Pécsi István. Sokan a szilveszteri buli előtti délutáni bemelegítő partinak tekintik a különleges rendezvényt, amelyet idén először kötnek össze jótékonykodással.

December 31-én a program délben ügetőfutamokkal veszi kezdetét, amelyek közül kiemelkedik a színészek-sportolók-újságírók versenye. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó is a sztárfutamon fog majd hajtani. A futamokkal egyúttal a két színészlegendáról és korábbi versenyzőről, Zenthe Ferencről és Bubik Istvánról is megemlékeznek. A legrangosabb futam a TIPPMIX - Lovaregyleti Díj lesz a pálya legjobb lovaival, továbbá agárversenyt is rendeznek a Kincsem Parkban található Nemzeti Agár Stadionban. Ezen a napon zajlik majd a Magyar Póni Championátus szuperdöntője is.

A közönség akár már egy 300 forintos jeggyel is élvezheti a fogadás és a verseny izgalmát. A felnőtteket bulisátor, a gyerekeket állatsimogató és pónilovaglási lehetőség várja.

Idén először az eseményen a látogatók adományokkal segíthetik az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat támogató munkáját. Minden étel- és ital árának 5 százalékát az Ökumenikus Segélyszervezet kapja meg, továbbá árverés és helyi adománygyűjtés is lesz. A segélyszervezet már november 7-én elindította adventi adománygyűjtését, az Ügetőszilveszternek köszönhetően pedig egészen az év utolsó pillanatáig lehet jótékonykodni a 1353-as adományvonalon is. A Kincsem Park a segélyszervezet számára egy komoly eszmei értéket képviselő egyedi vázát is felajánlott, amelyet meg lehet vásárolni.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikk
Kommentek