BMW Diplomats Int. Polo Cup 2022 - Magyar Polo Club

Lovaspolo2022

A Magyar Polo Club immáron 18. alkalommal rendezte meg 2022. május 27-29. között a Diplomata Nemzetközi Lovaspóló Póló Kupát Tabajdon, idén Steiner Attila államtitkár fővédnökségével.

Az előmérkőzések ingyenesen látogathatóak voltak, regisztrációval. A május 29-i döntő napján a meghívóval vagy belépőjeggyel rendelkezők vehettek részt. E napon színes programok fogadták a vendégeket. Így a gyermeknapi lovagoltatás mellett a felnőttek megízlelhették a Tokaji Zichy Anna pezsgőt és Trifecta borokat, a kávé szerelmeseit a Nespresso szolgálta ki. A Ritz-Carlton Brunch ételkülönlegességei mellett megkósolhatták Jorge Botjan eredeti argentin ételspecialitásait is. Kipróbálhatták a Humba cég elektromos kerékpárjait és vezetésszimulátorait is. A napot még szebbé tették a Greendex cég speciálisan növesztett virágai, Attila Nemeth Florist virágkölteményei.

Steiner Attila államtitkár köszöntőjével indult a program, aki említést tett e több mint 2500 éves sportág történelméről, külön kiemelve a magyar póló dicsőséges múltját, (1936. olimpiai 4. helyezés, 1939. Hamburg Eb-győzelem) és a Magyarországon egyedül nemzetközi feltételeknek megfelelő pólópályákkal rendelkező Magyar Polo Club tabajdi sportközpont működésének megújuló jellegét is. Ennek megfelelően a BMW Wallis elektromos kocsival jelent meg.

A klubnak igen fontos szerepe van e sportág fejlődésében. A lovaspóló egy nagyon izgalmas sport, és a Diplomata Lovaspóló Kupa nagyszerű alkalom, mivel odavonzza a nagyszámú közönség mellett a sportolókat is a lovaspóló gyakorlására.

A rendezvényen megjelentek a Magyarországra akkreditált diplomaták és a magyar társadalmi élet prominens szereplői már hagyományosnak mondható módon, így Shane Tusup is, akiről kiderült szüleivel együtt lovaspólózott, így a Magyar Polo Clubban is szeretné folytatni ezt, és mindenki figyelmébe ajánlotta ő is e szép sportágat, amit alapszinten nem is olyan nehéz elsajátítani a klub lovain.

Az izgalmas mérkőzések döntőjében végül a Sun And Eye csapat nyert 6:3 gólarányban a Professio csapata ellen. A Ritz Carlton csapat lett harmadik helyezett. A díjazottak Sun And Eye napsemüveget és az új Andrássy Géza könyvet is megkapták a kupák és finom Trifecta Borok és Zichy Anna Pezsgő mellé.

A döntő mérkőzések között a balett növendékek előadását tekinthette meg a közönség és a jótékonysági programrészben a fiatal tehetségek részére történt gyűjtés.

A hagyományos kalapszépségversenyre is sor került a díjkiosztás előtt. A győztes csapat a szép Varga Kristály vándorkupának örvendezhetett.

A csodálatos szép Váli-völgyben megrendezett lovaspóló rendezvény több száz fős közönsége csodálatos élményekkel gazdagodhatott, ami egyúttal a lovaspóló sportág újabb sikerét is jelentette.

A Magyar Polo Club továbbra is szeretettel várja a lovaspóló iránt érdeklődőket.

További információ: magyarpoloclub.hu és hungarianpoloclub@gmail.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek