Európai versenykörúton militarylovasaink

Erdos Dorina 2022 Floresti og

A közelmúltban számos nemzetközi versenyen vettek részt a magyar lovastusázók.

Egyed László és Erdős Dorina a romániai Florestiben járt. Egyed László CCI**-L kategóriában Oboras Shut It Out nevű új lovával a második helyen végzett, ezzel a magyar bajnoki döntőre is minősült. Csapattársa és tanítványa, Erdős Dorina a nyitott „A” kategóriában győzni tudott Canopy nevű lovával.

Dörfer Noémi Angliában állt rajthoz: „Augusztus 27-28-án Wellingtonban két lóval indultam a rövid CCI***-S nemzetközi versenyen. Mindkettő sikeresen felminősült a 3*-os szintre, 72 induló között az ötödik, illetve 26. helyen végeztünk.” Starkey nevű lovával a díjugratást egy verőhibával, a terepversenyt némi időbüntetéssel zárták, díjlovaglásban pedig 46.4 hibapontos eredményt értek el, így összesítésben a 26. helyen zártak, Sirivel viszont az előkelő ötödik helyet érte el a lovas. Dörfer Noémi legközelebb Osteronban (Anglia) tervezett indulni Sergengethi nevű lovával hosszú CCI***-L-ben, míg Piltown Harrival CCI***-S-ben.

Hock Zsófia Olaszországban, Palmanovában versenyzett: „Első külföldi versenyünk Olaszország-Palmanova. Valival pénteken sikerült 71%-ot lovagolnunk a CCI**L versenyszámban, 29 hibaponttal vártuk a szombatot, amit hibátlan, időn belüli tereppel meg is tartottunk (3. hely). Sajnos a vasárnap már nem a mi napunk volt, a harmadik helyről a hetedikre csúsztunk 19 indulóból. Vali szuper volt, sajnos én izgultam el. 41 hibaponttal zártuk a versenyt. Indikátorral a CCI*-os versenyszámban 44 indulóból a 18. helyen zártunk hibátlan, időn belüli tereppel. Ez volt élete második CCI*-os versenye, és számunkra nehéz kombinációk vártak a terepen, 44 hibaponttal zártuk a hétvégét. Nagyon büszke vagyok mindkét lóra, sok tapasztalatot szereztünk.”

Müller Nicolas Csehországban, Borovában versenyzett, CCI***-S kategóriában a 25 indulót számláló mezőnyben a nyolcadik helyen végzett Mandoble nevű lovával.

Kaizinger Balázs Herr Cooles Classiko nevű lovával a németországi amatőr bajnokságban Münster-Handorf-ban CCI***-S kategóriában indult. A terepverseny során ló 4/b akadályon történő kétszeri megállása és a jelentős időtúllépés miatt (42 mp) a páros a mezőny hátsó felébe csúszott, majd a lovat a második kondícióvizsgán már nem engedték át a bírók, így a páros a versenyt nem tudta befejezni.

Forrás és fotó: Lovastusa Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek