Fiatal magyar díjugratók sikere a somorjai nagydíjban

Dijugratas Illusztracio1200

A somorjai nemzetközi megmérettetés második hetének 145 centiméterre kiírt, kétcsillagos nagydíjában negyvennégy indulóból tizenkilencen verőhiba nélkül értek célba - ez jól mutatja a mezőny erősségét. A fedettpályás verseny összevetésébe négy magyar lovas tudott bekerülni.

A kétcsillagos nagydíjat Csehország legjobb díjugratója, Ales Opatrny nyerte Forewerrel.

A legjobb magyar teljesítményt Dömse Tamás érte el, aki Conquistadorral mindkét pályán hibátlanul ért célba, így negyedik lett. A badacsonyi Mráz Tamás is folytatta idei nagyszerű teljesítménysorozatát, Nagy Balázs BN Silverével most sem hibázott és értékes helyezéssel zárt.

A magyar díjugrató sport két fiatal tehetsége, Kovács Roland Messloubetával és Lehotai Máté PM Quinterával is kitett magáért, hiszen az alappálya után az összevetésben egy és két verőhibával a mezőny elejében végeztek.

Három válogatott páros – Kalán Eszter Garezával, Vándor Zsófia Leopard Of Ballmore-al és Weinhardt Virág Equest Cha Chával – egy és két hibapontos időtúllépéssel értek célba.

Figyelemre méltó a magyar huszonéves generáció fejlődése, ami a somorjai nagydíj eredménylistáján tisztán látszik. A cél is egyértelmű, hiszen a jövő évi utánpótlás és felnőtt Európa-bajnokságok, CSIO versenyek reális terv lehet ezekkel a lovasokkal. Az NLSF Program bővítéseképpen cél, hogy a kétcsillagos felnőtt nagydíj szinten eredményes magyar lovasok is bekapcsolódhassanak a képzésbe, ezért a tervek szerint a tél folyamán számukra német szakemberrel kétnapos elméleti és gyakorlati képzés kerül megrendezésre.

A somorjai nemzetközi díjugrató verseny további számaiban is remekeltek a magyar lovasok, Vándor Zsófia Quintusszal a középkör fináléjában lett második. A kétcsillagos kiskör döntőjének győztese Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter Arwennel, második Janik Attila lovasa, Csibi Zsófia Cool Conrad S-el.

Az egycsillagos Bronze Tour döntőjét Sári Viktor tanítványa, a Talent Programban is résztvevő Fésűs Gréta nyerte Hunter Dadero Z nyergében. Az amatőr versenyszámban első és harmadik helyen Pichovszky Dalma végzett, míg második lett Bérczy Anna.

A felvezető napok amatőr versenyszámaiban győzött Koncz Kincső, helyezett volt Tapasztó Hanna Míra. A fiatal lovaknál a hatévesek döntőjében az első helyet szerezte meg Márki Zoltán szürkéje, Diana By Boris Krucsó Szabolccsal a nyergében.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek