Újabb örökítőlegenda távozott: Stakkato

Stakkato

Egy újabb legendás ugróörökítőt veszített a díjugrató sport: Stakkato áprilisban lett volna harminc éves. Halálának hírét a Landgestüt Celle adta közzé.

"Soha nem feledünk, Stakkato!

Április 4-én lettél volna 30 éves, de tegnap búcsút kellett Tőled vennünk. … Nagy szomorúság egy ilyen örökítőlegenda elvesztése. Még egyszer szeretnénk megköszönni Eva Bitternek és csapatának az évtizedes kiváló gondoskodást.

Ég veled, Stakkato!"

Stakkato 1993-ban született, tenyésztője August Meyer. Apja, Spartan a hannoveri S-vonal utolsó képviselőinek egyike, anyja Pia, Pygmalion-Goldstern után.

A fiatal mén 1995-ben, Verdenben, a Hannoveri Körungon hívta fel magára a figyelmet, ahol kitűnt a szabadonugróban nyújtott teljesítményével. Az akkori cellei ménesvezető, dr. Burchard Bade vásárolta meg az alsó-szászországi ménes számára.

Legnagyobb sportsikereit Eva Bitterrel érte el. Már első versenyükön győzelmet arattak Dobrockban, az egyik nagy nevű német versenyhelyszínen 1997-ben. A páros 1998-ban fölényes győzelmet aratott a Bundeschampionátuson az ötévesek korosztályában. Egy évvel később másodikak lettek Warendorfban. 2003-ban és 2010-ben megnyerték a Német Bajnokságot, 2004-ben a második helyen végeztek.

Stakkato 2011-ben versenyzett utoljára, hivatalosan 2012-ben, 19 évesen búcsúztatták el a sportból Warendorfban. Karrierje során 242.438 eurót nyert.

Stakkato 2001 óta a Német Lovasszövetség összesített tenyészértékelésének csúcsán volt nagyszerű utódainak köszönhetően. 2007-ben megkapta az év hannoveri ménje címet. 2019-ig volt aktív fedezőménként. Összesen 76 fedezőmént, 104 prémium kancát és 246 nehézosztályban eredményes utódot hagyott maga után. Utódainak össznyereménye több, mint 3,3 millió euró.

Forrás: ReiterRevue, St.Georg, spring-reiter.de
Fotó: Niedersächsisches Landgestüt Celle

Kapcsolódó cikkek
Kommentek