Arany Érdemkereszttel ismerték el Tárbály István lótenyésztői munkásságát

Tarbaly Istvan20230315 3

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, március 15-e alkalmából Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Tárbály István, a nyíregyházi Timpex Kft. ügyvezetője részére, a hazai sportlótenyésztés nemzetközi szintű elismertségét növelő, több évtizede kimagasló színvonalú és eredményes munkája elismeréseként.

A Timpex Ménesből kikerülő lovak sikereinek köszönhetően nem ez az első rangos elismerés, amit Tárbály István az utóbbi években átvehetett.

2017. szeptemberében az OMÉK Lótenyésztési Nagydíját ítélték oda a nyíregyházi Timpex Kft-nek.

2018-ban a Magyar Lovassport Szövetség a legmagasabb tenyésztői elismeréséssel, Az Év tenyésztője díjjal jutalmazta a Timpex Ménest. "Szinte egyedülálló Európában az a tenyésztői munka, amit egy család önerőből, Nyíregyházán megvalósított. A Timpex Ménes tenyésztette Coralt, aki olimpián, Centet, aki világbajnokságon, Cabalét, aki Európa-bajnokságon szerepelt, Centest, aki fiatal lovak világbajnokságán győzött. De 2017-ben, a Ménesben tenyésztett Timpex Bölcsész, akinek anyja és apja is a Ménesben született, hírnevet szerzett Magyarországnak. A 12 éves sárga kanca hazánkból felkészülve eljutott az egyesült államokbeli Omahába, ahol a Világkupa döntő döntőjében is nagyszerűen helytállt” – hangzott el az ünnepélyes díjátadón.

2021-ben pedig Nagy István agrárminiszterrel foghatott kezet Tárbály István, amikor a Pesti Vigadóban a magyar lótenyésztésben elért kimagasló hazai és nemzetközi eredményeiért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Tarbaly Istvan20230315 2

Fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek