Holland és osztrák győzelem a Mondok József Emlékversenyen

Mondok J Emlek V 2022 og

A Kincsem Parkban szeptember 1-4. között rendezték meg a nemzetközi 3*-os kettes- és négyesfogathajtó (VK minősítő) Mondok József Emlékversenyt. Az eseményre Ausztriából, Csehországból, Hollandiából, Romániából és Szerbiából érkeztek versenyzők. A közönség tíz fogatot láthatott a kettesek és tizenkilencet a négyesfogatok mezőnyében.

A kettesfogatoknál magyar győzelemmel indult a verseny, a díjhajtás legjobbja ugyanis Farkas László volt, második az osztrák Thomas Blumschein, harmadik Eduard Bartha. A maratonon a kettesfogatoknál Thomas Blumschein végzett az első helyen, ezzel összetettben is átvette és a verseny végéig meg is tartotta a vezetést. Második helyen zárt Kovács Szabolcs Tamás és Juhász Zoltán. Az utolsó napon Farkas József vette a legjobban az akadályokat. Összetettben az osztrák Thomas Blumschein (173,36) szerezte meg a győzelmet, megelőzve a román színekben versenyző Eduard Barthát (179,78), és Pál Attilát (187,02).

A négyesfogatok mezőnyében Bram Chardon mindhárom versenyszámot győzelemmel zárta. A díjhajtás során Lázár Zoltán és ifj. Dobrovitz József volt szorosan a nyomában. A maratonon és az akadályhajtás során apa és fia, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József szerezték meg a dobogós helyeket. Az összesítésben így győzött a holland Bram Chardon (159,03), a dobogó második fokára Lázár Zoltán (181,66) állhatott fel, harmadik ifj. Dobrovitz József (186,06), édesapja pedig két fogatával a negyedik és az ötödik helyet is megszerezte (199,52 és 202,81).

Tóth Tamás, a magyar kettes- és négyesfogathajtó válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap lezárult világkupaverseny után megnevezte azt a hat versenyzőt, aki részt vehet majd a szakág szeptember 21-25. között Rómában megrendezésre kerülő világbajnokságán. Lázár Zoltán, Dobrovitz József, valamint ifjabb Dobrovitz József mellett ifjabb Galbács Ferenc, Papp János és Váczi István alkotja majd a csapatot a vb-n, amin így a magyarok a maximális hat egyéni indulóval vesznek részt, három hajtó eredménye pedig a csapatversenybe is beleszámít.

Fotó: Váraljai János

Kapcsolódó cikk
Kommentek