Két hajtó képviselte hazánkat az Egyesfogathajtó Világbajnokságon

Egyesfogathajtok vb 2022 og

A 2022. szeptember 15-18. között a franciaországi Haras du Pin-ben megrendezett FEI Egyesfogathajtó Világbajnokságon hazánkat Kun Andrea Firminus nevű lovával, és Meskóné Orosz Mária Vándorral képviselte a 19 nemzetet felvonultató mezőnyben.

A díjhajtást Marion Vignaud francia versenyző nyerte 39,32 hp-os programot bemutatva. Kun Andrea a 34. helyet szerezte meg 61,57 hp-tal, míg Meskóné Orosz Mária a 68. lett 70,89 hp-os programmal a 75 hajtó között.

A maratonhajtásban Meskóné Orosz Mária a 64., Kun Andrea a 65. lett a számban, az első helyen ezúttal is a díjhajtást szintén megnyerő Marion Vignaud francia hajtó végzett. A magyar csapat a 15. helyről várta a befejező számot, az akadályhajtást a 16 nemzet csapatversenyében.

Az akadályhajtást követően az összesített eredmények alapján a világbajnokságot a holland Saskia Siebers nyerte. Ezüstérmes lett a két számot is megnyerő, de az akadályhajtásban csak ötvenedik helyen záró Marion Vignaud, míg bronzérmet szerzett Kelly Houtappels-Bruder kanadai versenyző. Kun Andrea Firminus nevű lovával az 55., Meskóné Orosz Mária Vándorral a 67. helyen zárt a 71 fogatot felvonultató mezőnyben.

A csapatverseny győztese Franciaország, a magyar duó a 15 helyen zárta a világbajnokságot.

Forrás: Fogathajtó Szakbizottság
Fotó: Vida-Szűcs István

Kapcsolódó cikk
Kommentek