Rekord áron keltek el a szilvásváradi lipicai lovak

Lipicaiaukcio2022 4

Hétvégén zajlott az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad XXIII. Őszi Lipicai Lóárverése, amely az eddigi legsikeresebbként vonult be a Ménesgazdaság történelmébe.

Az árverésen összesen húsz, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad által tenyésztett egyed került felvezetésre. A korábbi évektől eltérően az eladásra kínált lovak harmada nyereg alatt vagy fogatban kiképzett ló volt, amelyekre rendkívül nagy érdeklődést mutattak a vevők.

Az árverésen összesen 12 egyed került értékesítésre, a legkiemelkedőbb áron, bruttó 10.795.000 forintért a négyéves, fogatban képzett méncsikó pár kelt el. Az eladott csikók rekord összegért, 2,75 millió forintos átlagáron találtak gazdára. A lovak átlagára a 2020-at megelőző időszakban nettó 1 millió forint alatt volt, és az elmúlt években jelentősen növekedett, ami igazolja a vezetőség lipicai fajta presztízsét és ezzel értékét növelni hivatott törekvéseit.

Az árverés szombati napján került sor a Csipkéskút alapításának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezés bemutatójára. Az egyórás program során a teltházas fedeles lovardában csikós bemutatót, ménparádét, négyesfogat bemutatót, díjlovas karüsszelt, lovastorna bemutatót és a Honvéd Huszár Díszalegység bemutatóját láthatta a közönség.

A lipicai lovak árverése a III. Online Lipicai Lóárverésen folytatódik, ahol 2022. október 25. és november 13. között lehet licitálni.

Lipp2022 kollekcio fokepe 2
Kattints a képre és nézd meg a kollekciót
Kapcsolódó cikkek
Kommentek