Técsy Attila győzelmével zárult a hétvége a Nemzeti Lovardában

Tecsy numino og

Tíz versenyszámmal zárult a hétvégi háromnapos díjugrató verseny a Tattersallban.

100 centiméteren az ideális időre rendezett nyitott versenyszámban a kiskunhalasi Karádi Ármin és Corina végzett az első helyen, Szabó Virág Noémi – Salto, Orbán Gerda – Antimo szerezték meg a dobogós helyezéseket.

A kezdő lovasok mezőnyében Poczai Dorottya és Wendy nyolc stílusponttal szerezte meg az első helyet, második a pénteki győztes páros, Becsky Kinga Réka és Alíz. A harmadik helyen holtversenyben a Szlovicsák Máté – Chaméleon és Csontos Júlia – Diamant HM párosok osztoztak.

Az ötéves lovak mezőnyében a Debreceni Fanni által lovagolt Givano apaságú sárga mént, DB GI Diakitost ítélték a legjobbnak a bírák. A Budai Virág által bemutatott Sunshine Van’t Klavertje Vier a második, Szabó Virág Noémi és Salto a harmadik helyen zárt.

Ac debreceni
Debreceni Fanni - Givano

Igazi meglepetést hozott 110 centiméteren a nyitott kategória, ahol holtverseny alakult ki az első helyen. Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE), valamint Füzér Gábor és Tob-Ker Calouna (Kiskunhalasi LTSE) egyaránt 26,87 másodperc alatt teljesítette hibátlanul a pályát. Harmadik Schád Jázmin és Contello.

Ruisz Lilla és Kahlua még egy győzelmet bezsebelt vasárnap, mégpedig az amatőr lovasok versenyszámában, két másodperccel megelőzve a második helyezett Molnár Mercédesz – E-Roy, valamint Varnyú Lilla – Diamond párosokat.

Az ifjúsági korosztályban ezúttal Kalán Csenge és Cezar R (Cseszterlint LKE) hozta a leggyorsabb hibátlant, második Lacza Léda Hanna Licius nyergében, harmadik a szombati győztes páros, Miskei Léna és ACG Crockett.

Ac kalán
Kalán Csenge - Cezar R

Kiskunhalasi győzelem született a hatéves lovaknál is dr. Tuska Pálnak és a Kabala-Ménes Kft. Rádiháza Nina Ricci nevű kancájának köszönhetően. Csontos Zsuzsa és Centharado ezúttal egy második hellyel búcsúztatták a hétvégét, harmadik Hajdú Petra és Miss Chocolate IC.

Ac tuska
Dr. Tuska Pál - Rádiháza Nina Ricci

120 centiméteren Turóczi Laurának és Pretty Womannek (Viktor-i Sportegyesület) ezúttal sikerült megszereznie az első helyet, maguk mögé utasítva a prosperes Esztergályos Kata – Diora párost, valamint Bodnár Fruzsinát Carinával. Az ugyanezen a pályán induló fiatal lovasok között Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis lett a győztes az egész mezőny legjobb idejével. A további sorrend: Villás Lili – T.B.Á. Cantona, Füzér Zsófi – Panamera.

125 centiméteren az egész hétvégén kiválóan teljesítő Lis Aleksandr és Quick Star (Kisbéri Magán Ménes) vezethette a tiszteletkört, Bohák-Debreczeni Éva és Cortez a második helyen zárták a hétvégét, míg a mezőhegyesi Potocska Attila és Kincsem Royal Flush a harmadik helynek örülhetett. Az eredményhirdetésre még Rell Adrián – Passadena Van Het Exelhof és Babinszki László – Meru párosokat szólították.

Ac Lis ezt rakd a kisebb számhoz
Lis Aleksandr - Quick Star

Az ugyanezen a pályán versenyző fiatal lovasok legjobbja Hegyi Panna és Caroberto (Canton Lovas Klub) volt, a szombati győztes páros, Hermann Zsófia és LNS Cassiana zárt másodikként, harmadik Szabó Virág Noémi és BN Season.

Técsy Attila és Numino győzelmét hozta a hétvégét lezáró, 135 centméteres magasságon megrendezett versenyszám.

Ac técsy
Técsy Attila - Numino

Lis Aleksandr Quick Starral egy újabb kiváló szerepléssel a második helyet szerezte meg, harmadik a német Verena Haller és Luftikus Brillant.

Ac lis
Lis Aleksandr - Quick Star
Ac haller
Verena Haller - Luftikus Brillant

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek