A Nemzeti Lovardában is elrajtolt a fedettpályás szezon

Bohak debreczeni og

Egy háromnapos országos versennyel, 28 versenyszámmal a Nemzeti Lovardában is kezdetét vette a fedettpályás szezon. A versenyre közel 180 lovas érkezett több mint 270 lóval.

Impozáns hölgykoszorúnak szólt a taps a hétvégét megnyitó 90 centiméteres versenyszámban. A hétvége első győztese Bohák-Debreczeni Éva volt Malle Babbe F nyergében. A dobogót Bölecz Virág Ráhellel és Füzér Flórával osztotta meg.

100 centiméteren a nyitott kategóriában Szabó Virág Noémi és Commachis Proud J.K.H. Z (Pasaréti Honvéd Lovas SE) szerezte meg az első helyet. A kezdő lovasok között 8,5 stílusponttal Becsky Kinga Réka és Alíz (Debreceni LA KH) vezette a tiszteletkört. Az ötéves lovak között szintén a 8,5 pont volt a nyerő, ebben a versenyszámban Eszes Ferencnek és dr. Pusztai Zsuzsanna Neorado T nevű ménjének szólt a taps.

110 centiméteren először az ifjúsági kategória indulói lovagoltak a pályára. Itt Villás Lili és T.B.Á. Cantona (Mezőhegyesi Ménes) teljesítményét ítélték a legjobbnak a bírák, míg a hatéves lovak mezőnyében a Darvai Csenge Sára által lovagolt szürke kanca, Quintessa szerezte meg az elsőséget. A nyitott kategóriában a Viktor-i Sportegyesület két lovasa végzett a mezőny élén: Petrus Olívia Venezia 70 nyergében az első, Szarvas Júlia és Avatar a második helyet szerezte meg.

120 centiméteren nyitott és fiatal lovas kategóriában hirdettek eredményt. A nyitott versenyszámot a leggyorsabb hibátlannal Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders (Pasaréti Honvéd Lovas SE) nyerte meg, épp csak egy másodperccel megelőzve Zajzon Andrást OB DE Bognár (Flashdance) nevű kancájával, harmadik Faluhelyi Ádám és Forever Gold PS.

Ac márki
Márki Zoltán - Dijon Van De Vijf Bunders

A fiatal lovasok között Hermann Zsófia – LNS Cassiana (Técsy SE), Szabó Virág Noémi – BN Season, Hegyi Panna – Caroberto volt a dobogós sorrend.

Ac hermann

130 centiméteren elsőként lovagolt a pályára és az első helyen is zárt Técsy Attila Dharkan nyergében. Második lett Vándor Zsófia és Chacco-Bella, harmadik Kovács Roland és Lord Cornet PSZ.

Ac técsy

Kilenc versenyszám várta a lovasokat szombaton. A napot három 100 centiméteres magasságra kiírt megmérettetés indította. A nyitott kategória legjobbja Herczegh Flóra és BZ Happy Day volt (Winkler LSE). Az ideális időre megrendezett versenyszám második helyezettje Vági Nándor és Korax Déva Gerda volt, harmadik épp csak hajszálnyilval lemaradva Fábián Nikolett és Kilburn’s Boy.

A kezdő lovasok között ezúttal 7,9 stíluspontos volt a legjobb teljesítmény, amit Pap Rékától és Ozora Fabula W nevű kancájától (Chanello Lovasfarm Sportegyesület) láthattak a bírák. Második Bódi Rita és Nadli Feeling “F”, harmadik Tömösközi Aliz és Cunami.

Az ötéves lovak között dr. Pusztai Zsuzsanna ménje, Neorado T Eszes Ferenccel a nyergében 8,50 stílusponttal szerezte meg a győzelmet, maga mögé utasítva Nightridert, akit Fekete György lovagolt. A harmadik és negyedik helyet egyaránt Búza Krisztián szerezte meg Apollon és Lady Grey IC nevű lovaival.

Ac eszes
Eszes Ferenc - Neorado T

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE) egy villámgyors hibátlannal utasította maga mögé a mezőnyt, a második helyezett Tóth Martin és Fokos Fuvallat több mint hat másodperccel később vágtatott át a célvonalon. Turóczi Laura és Alex a harmadik helyen zárta a napot.

Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders újabb győzelmet ünnepelhetett, ezúttal az amatőr lovasok mezőnyében. A pasaréti páros tekintélyes előnnyel teljesítette a pályát, közel nyolc másodpercet vertek a második helyezett Régely Károly – Verducha párosra. Harmadik Hajdú Petra és Miss Chocolate IC.

Az ifjúsági korosztály legjobbja ezúttal Miskei Léna és ACG Crockett (Zsanai Lovas Sport Klub) volt, Horváth Emma – Contesi és Marozsi Eszter Quincy a további dobogós sorrend.

Ac miskei
Miskei Léna - ACG Crockett

A hatéves lovak mezőnyének élén a Csontos Zsuzsa által lovagolt sárga mén, Centharado zárt 8 stílusponttal. A második helyen holtversenyben 7,9 ponttal a kiskunhalasi Füzér Flóra – Zidane és Kovács Roland – Chabluerino párosok osztoztak.

Ac csontos
Csontos Zsuzsa - Centharado

120 centiméteren gyűlt össze a legnépesebb, 56 indulót számláló mezőny. Kovács Roland és Lord Cornet PSZ hozta a leggyorsabb hibátlant, Lis Aleksandr és Quick Star épp csak hajszálnyival lemaradva csúszott a második helyre, harmadik Turóczi Laura és Pretty Woman.

Ac kovács
Kovács Roland - Lord Cornet PSZ

A fiatal lovasok között újabb győzelmet gyűjtött be Hermann Zsófia LNS Cassiana nevű kancájával (Técsy SE), maga mögé utasítva Kámán Nórát Heddával és Csiszárik Petrát Golden Lady Des Vergers nyergében.

Izgalmas versenyt hozott a 130 centiméteres versenyszám, ahol egyre-másra követték egymást a gyors lovaglások. A győzelmet végül Göttler Vilmos tanítványa, Bohák-Debreczeni Éva szerezte meg hűséges szürkéjével, Cortezzel. A tiszteletkörben a Lengyel Róbert – Cazera TSH, Lis Aleksandr – Quick Star párosok követték.

Ac bohák
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek