Gubicza Sarolt bejutott a Póni Eb döntőjébe

Gubicza Sarolt og

A franciaországi Le Mans-ban megrendezett póni Európa-bajnokságon a díjugratók mezőnyében Gubicza Sarolt és Gubicza Dorottya képviselték a magyar színeket.

Gubicza Sarolt Evye Quatre Saisons, Gubicza Dorottya pedig Vip Des Demoiselles nevű pónijával versenyzett. A magyar csapat vezetője Varga Zoltán volt.

Pénteken a kétfordulós Nemzetek Díja egyben az egyéni verseny második és harmadik kvalifikációs versenyszáma volt. Gubicza Sarolt és Evye Quatre Saisons nagyszerűen helyt állt hiszen az első fordulóban nyolc, míg a második fordulóban négy hibaponttal teljesítettek. Gubicza Sarolt így a három pálya után bejutott az egyéni döntőbe.

Vasárnap délután rendezték meg a döntőt 135 centiméteres magasságon. Gubicza Sarolt tizenhárom és nyolc hibaponttal teljesítette a kétfordulós, technikás, nehéz pályát, ami a közel hatvan fős mezőnyben végül a 24. helyet jelentette a lovasnak.

A magyar díjugrató sport modern kori történelmében korábban mindössze vett részt magyar lovas póni Európa-bajnokságon. 2017-ben Kaposváron rendezték a kontinensviadalt, ahol az egyetlen magyar induló Bosits Bíborka volt Ami nyergében.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek