Técsy Attila ezúttal sem talált legyőzőre a Nemzeti Lovardában

20210424og

Közel 130 lovas több mint 200 lóval adta le nevezését a Nemzeti Lovardában április 23-25. között zajló zárt kapus versenyre.

A háromnapos versenyhétvégét egy 90 centiméteres szám nyitotta meg, ahol Németh Viktória és Conmiro Illusion (Gerje LSE) mutatták be a leggyorsabb hibátlan lovaglást. 100 centiméteren Tóth Teodóra és Cannavaro (Canton Lovas Klub) volt a legjobb.

A kezdő lovasok egy 100 centiméteres magasságon megrendezett stílus versenyszámban mutathatták be felkészültségüket. Itt a Budapesti Lovas Klub versenyzője, Schäffer Róza szerezte meg a győzelmet Aramisz-B nevű heréltjével.

Az ifjúsági korosztály lovasai közül a Viktor-i Sportegyesület párosa, Kulcsár Gerda és PM Obelisk vitték haza a győztesnek járó trófeát. 110 centiméteres magasság várta a nyitott és az amatőr versenyszám lovasait is, előbbiek között Gyirkis Emma Laura és Királyrét (Equina LSE), utóbbi kategóriában Török Fanni és Chicos Flight (Pasaréti Honvéd Lovas SE) szerezték meg a győzelmet.

Az ötéves lovak versenye ezúttal mindössze hét nevezőt vonzott, közülük a Vincze László ménjét, Kansas VL-t lovagoló Eszes Ferenc szerezte meg az első helyet. A hatéves lovakat 120 centiméteres magasságra épített pálya várta. A tiszteletkört végül Fekete György és Kahuna (SMAFC Lovasszakoszt.) vezethették.

A 120 centiméteres nyitott számban olimpikon lovasunknak, Göttler Vilmosnak és Jégvirágnak szólt a virtuális taps.

Técsy Attila és Nikidam Breaker ismét hozta a tőlük múlt héten már látott remek formát, 130 centiméteren ezúttal is verhetetlenek voltak, bár csak alig néhány századmásodperccel előzték meg a Búza Krisztián - Galestra párost.

PC tecsy nikidam
PC buza galestra

Cser Attila és For Magic harmadikként zártak.

PC cser for magic

A szombati nap első versenyszámában a hölgy lovasok vitték a prímet. Első lett Varga Nikolett Cloud Nine nevű kancájával (Pasaréti Honvéd Lovas SE), második Vandlik Júlia MY PLE SZ nyergében, harmadik pedig Sáli Csenge Shanbo Morning Mirah nevű pónijával.

A kezdő lovasok között ismét a BLK-s Schäffer Róza szerezte meg a győzelmet Aramisz-B nyergében 8,8 ponttal, Tóth Teodóra és Cannavaro eredménye (8,1) a második helyre volt elég, ők két tizeddel előzték meg a Giricz Boglárka - Bognár Betli párost.

Az ötéves lovak között ismét Eszes Ferencnek szólt a virtuális taps, aki Kansas VL nyergében ezen a napon is megszerezte a győzelmet, Let's Win TN nevű ménjével pedig a második helyet. Cser Attila és Queen of Zuccero ezúttal a harmadik helyen zárták a versenyszámot.

Az ifjúsági versenyszámban diósgyőri győzelem született Koltai Zorkának és Rádiháza Garnier nevű kancájának köszönhetően. Sáli Csenge és Jácint a második helyen végeztek, Bodnár Annabell és Aida nevű pónija pedig a harmadik pozíciónak örülhetett.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám nézőinek lehetett némi déjà vu érzésük, hiszen az elsőséget ismét Gyirkis Emma Laura és Királyrét (Equina LSE) kaparintotta meg, és a második helyen is újra Hegedüs Kristóf zárt, de ezúttal Flash Rouge nyergében. A Prosper LK párosa, Esztergályos Kata és Diora hódították meg a virtuális dobogó harmadik fokát.

Az amatőr lovasok mezőnyének legjobbja Nagy Lídia és Acatenango du Theil (Fábiáncsics Horses SE) voltak, megelőzve Bohák-Debreczeni Évát és Cortezt, valamint Reisz Fannit és Caryna nevű kancáját.

A hatéves lovak versenyszámában a pénteki nap dobogósainak épp csak a sorrendje cserélődött fel szombaton. Fekete György és Kahuna (SMAFC Lovasszakoszt.) ismét az első helyen végeztek, mégpedig 9,2 ponttal, de a második helyet ezúttal Kovács Roland és Diorina szerezték meg, a harmadik pozícióba szorítva Faluhelyi Ádámot a Fábiáncsics Horses SE Cordiss nevű kancájával.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban Hegedüs Kristófnak sikerült az élre törnie O-Diamond, illetve N-Diagesmaray nevű lovaival (Csikós és Tsa. Kft.), Bohák-Debreczeni Éva és Sáripuszta Hadnagy zárt harmadikként.

PC hegedus o diamond

125 centiméteren Göttler Vilmostól és Jégvirágtól láthatta a leggyorsabb hibátlan lovaglást az online közvetítés közönsége. Rajnai Csilla és Date a második, Búza Krisztián és I & H Go On a harmadik helyen végzett.

PC gottler jégv

Hat lovas jutott az összevetésbe a nap utolsó, 135 centiméteres versenyszámában. Técsy Attila és Nikidam Breaker ezúttal sem talált legyőzőre.

PC tecsy nikidam b

Második lett Bandi Zsanett és Lifu, harmadik Búza Krisztián és Landsdream.

PC bandi lifu
PC buza landsdream

A verseny és a Riderline élő közvetítése vasárnap reggel 8 órakor a 100 centiméteres nyitott versenyszámmal folytatódik.

Fotó: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek