Megkezdődött a szabadtéri szezon a Nemzeti Lovardában

Tecsy 202104 og

Egy háromnapos zárt kapus országos versennyel és húsz versenyszámmal indulhatott újra a versenyszezon a Nemzeti Lovardában.

A pénteki napon hét versenyszám várta a lovasokat. A napindító 90 centiméteres nyitott szám győztese a BLK-s Schäffer Róza és Aramisz-B lett, de átkozottul jól szerepelt Orosz Júlia Sára és Átok nevű lova is, megszerezve a második helyet, mögöttük Burucs Borbála és Mia Niana (Viktor-i Sportegyesület) végeztek a harmadik helyen.

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Nagyházi Zsófia - Chipmunk, Németh Viktória - Conmiro Illusion és Fábiáncsics Gábor - Kisimov volt a dobogós sorrend.

Mindössze öt páros indult az ötéves lovak 100 centiméterre kiírt megmérettetésén, ahol az elsőséget 8,60 stílusponttal Lénárt Tamara és Chicago Dream (Champions Team) érdemelték ki. Mráz Tamás és El Corlensky 7,9 ponttal végeztek másodikként, a Fábiáncsics Horses párosa, Faluhelyi Ádám és Kilburn's Boy harmadikként zárt.

A nap legnépesebb mezőnyét a 110 centiméteres nyitott versenyszám vonzotta, ahol 41 alkalommal szólalt meg az indulást jelző csengő. Itt ismét BLK-s győzelmet láthatott az online közvetítés közönsége: Lantos Donáta és Rádiháza Fúga mutatta be a leggyorsabb hibátlan lovaglást. Mögöttük minimális időkülönbséggel Unger Jázmin és Betti nevű kancája, valamint Reichert Virág Viktória és Dia-Blue (Fábiáncsics Horses SE) szerezték meg a dobogó második, illetve harmadik helyét.

A hatéves lovak 120 centiméteres magasságon mutatkoztak be. Burucs Borbála saját tenyésztésű ménje, Miami De Garder 8,20 stílusponttal szerezte meg az első helyet. A második és harmadik helyezést egyaránt a Fábiáncsics Horses SE párosai szerezték meg: második lett Lehotai Máté és Kaaij CHS, harmadik pedig Faluhelyi Ádám és Cordiss.

A 120 centiméteres nyitott versenyszám 25 indulója közül Hegedüs Kristóf és N-MY Play Kalaska (Csikós és Tsa. Kft.) bizonyultak a legjobbnak. Ifj. Máté István és Jerry nevű heréltje egy másodperces különbséggel csúszott a második helyre, a virtuális dobogó harmadik fokát pedig a Fábiáncsics Gábor - Convey páros hódította meg.

A nap fénypontját jelentő 130 centiméteres nyitott versenyszámban már az első helynek örülhetett ifj. Máté István, ezúttal I'M Special RV nyergében.

Pifj Mate Istvan Im Special RV

Második lett Técsy Attila és Nikidam Breaker, harmadik pedig Hegedüs Kristóf és N-Chacco's Cento.

P Tecsy Attila Nikidam Breaker
P Hegedus Kristof N Chaccos Cento

Szombaton a 100 centiméteres nyitott versenyszám indította a napot, ahol Stróbl Dorottya és Marcipán M (Budapesti Lovas Klub) szerezték meg a győzelmet Vandlik Júlia és MY PLE SZ, illetve Gregor Alexandra Dóra és Starthago előtt.

Az ötéves lovak versenyében ezúttal Mráz Tamás és El Corlensky (Badacsonyi Lovas Sport Club) diadalmaskodott, megelőzve Faluhelyi Ádámot Kilburn's Boy nevű ménjével, illetve a Castilia Kft. párosát, Kovács Rolandot Yvie De Ganad nevű kancájával.

A 110 centiméteres nyitott szám Reichert Virág Viktória és DA SI Joly (Fábiáncsics Horses SE) sikerét hozta, Burucs Borbála és Mystic másodikként, Lengyel Fruzsina és Carintia harmadikként zárt.

A hatéves lovak mezőnyében ismét Burucs Borbála és Miami De Garder kaparintották meg a győzelmet. Második helyezett Janik Anna és Bognár Lady Ballancoro (Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE), harmadik ifj. Petrik Béla és Ecstasy D.

A 120 centiméteres nyitott számban az első és a második helyezést is Hegedüs Kristóf szerezte meg N-MY Play Kalaska, illetve O-Rockabilly nevű lovaival, mögötte Budai Virág és Litithya ért el még dobogós helyet.

A napot záró 130 centiméteres versenyszám legjobbja ezúttal Técsy Attila volt Nikidam Breaker nyergében, de épp csak hajszálnyilval előzték meg Faluhelyi Ádámot a Fábiáncsics Horses Maccothago PS nevű ménjével.

SZ Tecsy Attila Nikidam Breaker1
SZ Faluhelyi Adam Maccothago PS

Hegedüs Kristóf pedig újabb dobogós helyezéssel zárta a napot, ezúttal N-Chacco's Cento nyergében.

SZ Hegedus Kristof N Chaccos Cento

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek