A Szuhai fivérek mindent vittek a szilvásváradi Indoorson

Ifj Szuhai Gy Szvarad 202211 og

A szilvásváradi Indoors verseny vasárnap délutánján a nagydíjaké volt a főszerep.

Az U25-ös korosztály 130 centiméteres nagydíjának alappályáját három lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetés három párosa a második rövidített pályán is hibátlan maradt, ezért köztük az időeredmény döntött. Az U25-ös nagydíj győztese a Prosper Lovasklub színeiben versenyző 15 éves Tavasi Eszter lett, aki Chavoltusszal lovagolt a leggyorsabban, megelőzve a gyermek válogatott tagját, a DEAC színeiben lovagló Fábián Johannát és Chabal TH-t. Érdekesség, hogy a nagydíj első két helyezett lovának az apja azonos, a világ legeredményesebb ugróörökítő ménje, Chacco Blue. Az U25-ös nagydíjban Nagy András tanítványáé, Koltai Zorkáé lett a harmadik hely, aki Rádiháza Garnierrel versenyzett.

Tavasi E Szvarad 202211
Tavasi Eszter - Chavoltus

A gyermekek nagydíja igazán szoros versenyt hozott, hiszen a kétfázisos versenyszámban nagyon közel voltak a győztes és helyezett lovasok. A nagydíj utolsó indulójaként a Gyula Farm színeiben versenyző Fabók Adrien Szaffi és Conto teljesített a leggyorsabban, így övék lett a győzelem, megelőzve a Prosper Lovasklub különítményét, akik közül második lett Kiss Johanna Janka Dakotával, harmadik Hegedűs Laura Lili Timpex Gondolával, negyedik Csizmadia Csenge és Aisha-Amira.

Fabok Szvarad 202211
Fabók Adrien Szaffi - Conto

Az ötéves lovak stílusversenyét 7,9 ponttal Casallato Blue nyerte, nyergében Szladek Mátével, a hatéves lovaknál pedig a kétfázisos versenyszámot Genius Conference nyerte ifj. Szabó Gáborral.

Az amatőr kategória 115 centiméterén nem történt változás, az első két nap győztese triplázott. A Champions Team Lovasklub versenyzője Tóth Dorina és Kurszán szerezte meg vasárnap is az első helyet. A második Tvercsák Eszter Donnie Darcóval, harmadik lett Surmann Kitti Boglárka és Qiliom.

A szilvásváradi lovas komplexumban megrendezett háromnapos országos díjugrató verseny legfőbb versenyszáma a 140 centiméterre kiírt Egri Zoltán Emlékverseny volt. A korábbi ménesvezetőről és polgármesterről elnevezett versenyszám Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályáját hat páros tudta verőhiba nélkül lelovagolni. A verőhiba nélküli lovasokból két páros – Sándor Balázs - Cascandro, Lukács Loren - Edward Z – túllépte az alapidőt, így ők szerezték meg az ötödik és hatodik helyet. Tiszta hibátlan teljesítményt csak a diósgyőri színekben versenyző Szuhai testvérektől láthatott a közönség, akik két-két lovukkal is nulla hibátlannal abszolválták a tizenkét számozott akadályt. Az összevetésben érvényesült a papírforma és a pénteki első és szombati második helyezése után ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal szerezte meg az elsőséget.

Ifj Szuhai Gy Szvarad 202211
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

Szuhai Rodrigo Cornet nyergében az összevetésben egy verőhibával zárt, így a második helyen zárta a hétvégét.

Szuhai R Szvarad 202211
Szuhai Rodrigo - Cornet

A harmadik és negyedik pozíció is a Szuhai fiúkhoz került, akik Lawisangosszal és Shiarado Sz-szel visszaléptek az összevetés lehetőségétől.

Szilvásváradon ezzel a fedettpályás versennyel zárult a szezon.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikk
Kommentek