Új taggal bővült az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad fogathajtóinak csapata

AMGSZ atigazolas2022 2

Dani Marcellel kiegészülve az Állami Ménesgazdság Szilvásvárad a 2022-es versenyszezontól egy kettes és két négyesfogattal készül a világversenyekre.

Dani Marcell az elmúlt években számos eredményt tudhat maga mögött saját képzésű lipicai fogatával: a 2019-es Országos Bajnokságon CAN-A Kettesfogat kategóriában második helyezést ért el, csapatversenyben pedig az első helyen végeztek. Az ifjú hajtó a 2022-es versenyszezonban már az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad által tenyésztett lipicai lovakkal kiegészülve fog versenybe szállni a Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület színeiben.

A Ménesgazdaság fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkarolását, így nagy öröm, hogy egy újabb tehetséges fogathajtó pályafutását segíthetik.

Marcell versenyekre való felkészülésében ifj. Galbács Ferenc és Váczi István válogatott fogathajtók is közreműködnek.

Az együttműködés ünnepélyes aláírása kapcsán megrendezett sajtótájékoztatón Cseri Dávid ÁMGSZ igazgató, Dani Marcell fogathajtó, Hetesy Nándor igazgatóhelyettes és Goller Alexander egyesületi elnök mellett Tóth Tamás szövetségi kapitány, ifj. Galbács Ferenc és Váczi István, valamint Marcell legfőbb segítője, Dani Iván is részt vett.

AMGSZ atigazolas2022 1

Szöveg: Cseri Dávid, ÁMGSZ igazgató
Fotó: Pintér András

Kapcsolódó cikkek
Kommentek