Újabb bajnokokat avattak Szilvásváradon

Bodnar A Bell ob202200904 og

Az amatőr csapatbajnokság, valamint a póni és gyermek kategóriák végeredménye is eldőlt Fiat Díjugrató Országos Bajnokság szombati napján.

A Némethy Bertalan Régió 1-es csapata az amatőr bajnok

Az amatőr lovasok csapatversenye a pénteki és a szombati nap eredményeiből adódott össze, mindkét esetben a legjobb három eredményt véve alapul. Nagyon szoros volt a verseny a kategóriában, két csapat is négy hibaponttal zárt, akik összevetettek az aranyéremért, illetve holtverseny volt a bronzérmes pozícióban is.

Először a bronzéreméről döntöttek, ahol Kiss Anett Natália kezdte meg az összevetést Pest megye 2-es csapatáért. Az El Caminót lovagló hölgy hibázott az egyik oxeren, így a Máchánszky Gyula Régióért lovagló Vecsei Lilinek egy biztos hibátlan is elég lett volna. De ő gyorsabb is volt, PM Balouvelle nevű lova nem is ütött, ezzel bebiztosította a dobogó harmadik fokát csapata számára.

Ezt követően jött a két élen álló csapat közötti összevetés, ahol a Némethy Bertalan Régió 1-es csapatából Ádám Eszter vállalta a feladatot, míg Pest megye 1-es csapatából Márki Zoltán. Mindkét lovas hibázott, viszont Ádám Eszter valamivel gyorsabb volt, így a Némethy Bertalan Régió 1-es csapatának lovasai vihették haza az aranyérmet.

  1. Némethy Bertalan Régió 1: Ádám Eszter, Blaski Lili, Dr. Czuczai Natália, Jármy Tibor, csapatvezető: Mráz Tamás
  2. Peste megye 1: Reisz Fanni, Mári Zoltán, Bozsóky Zsófia, Bohák-Debreczeni Éva, csapatvezető: Göttler Vilmos
  3. Máchánszky Gyula Régió: Dunai-Kovács Lilla, Varnyú Lilla, Endrédi Tekla, Vecsei Lili, csapatvezető: Lehotai Máté
  4. Peste megye 2: Mercz Dorina, dr. Faluhelyi Dóra, Kiss Anett Natália, Régely Károly, csapatvezető: Vincze Cintia
  5. Peste megye 3: Kádár Attila, Németh Viktória, dr. Kölcsey Rieden Roland, Nagy Vivien Krisztina, csapatvezető: Réti Dávid
Amatorcsapat ob2022

Gubicza Dorottya a póni bajnok

A díjugrató országos bajnokságok történetének első póni versenye zajlott le Szilvásváradon a Lipicai Lovasközpontban. A párosoknak három napon át 110 centiméteres magasságon kellett megmérkőzniük a többi kategóriával megegyező bonyolultságú pályákon.

Az idén több nemzetközi póni versenyen is eredményesen szerepelő, és a Hungarian Future Stars 120 centiméteres gyermek nagydíjának győzteseként bemutatkozó Gubicza Dorottya remek hétvégét zárt, hiszen nem csak az elő- és a középdöntőben végzett az első helyen, hanem egyedüli hibátlanként aranyéremmel térhetett haza. A Varga Zoltán által felkészített lovas Quint Van De Groenheuvelt lovagolta. A Prosper Lovasklub versenyzője, Csizmadia Csenge állhatott fel a dobogó második fokára Aisha-Amira nevű pónijával, akivel már több póni nagydíj győzelmet is bezsebeltek ebben az évben.

Gubicza D ob2022

Bodnár Annabell a gyermek bajnok

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság szombati napján a gyermek lovasok döntőjére is sor került. A két forduló 120-125 centiméteren zajlott, ami megközelíti a korosztály részére kiírt Európa-bajnokság színvonalát. Az első forduló után a döntőbe érkezett hat hibapont nélküli lovas megőrizte eredményét, így népes összevetésre lehetett számítani. Viszont a második forduló felborította az eddigi sorrendet, hiszen sokan javítottak, és volt, aki rontotta addigi eredményét, így mindössze ketten vetettek össze az aranyéremért.

A válogatott két tagja, a rendkívül rutinos Kiss Maja és az első helyen kvalifikált Bodnár Annabell között dőlt el a győzelem. Mindkét lovas hölgy profin lovagolt az összevetésben is, és hibapont nélkül teljesítették ötödik pályájukat is, így az időeredmény döntött közöttük. Végül Bodnár Annabell nyakába akaszthatták az aranyérmet, így a címvédő Kiss Maja most a dobogó második fokán ünnepelhetett. Mindkét lovas edzője Füzér Gábor, aki az utánpótlás korosztály egyik legeredményesebb edzője, minden évben szinte minden korosztályban képviselik tanítványai hazánkat az Európa-bajnokságon.

A bronzérem sorsa is összevetésben dőlt el, mivel négyen végeztek egy verőhibával a három nap alatt. A Szabó-Máriás Sára által felkészített Fábián Johanna volt a leggyorsabb, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A verseny nagy visszatérője Both Petra volt, aki az első napon hibázott, viszont onnantól miden pályát verőhiba nélkül teljesített, ezzel feltornászva magát egészen a negyedik helyig Casus Bibendivel. A válogatott kerettag Hermann Zsófia lett az ötödik Técsy Attila felkészítésében, míg Szabó Dorina a hatodik Cantus Clay nevű lovával. Hetedik helyen végzett Vince Cintia tanítványa, Zsargó-Ágotai Fanni, nyolcadikon pedig a Baumann Bori és Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Hegedűs Laura Lili Clintussal.

Bodnar A Bell ob2022

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek