25 lovas végezte el a Póni Akadémia első évfolyamát

Poniakademia og2

2022 decemberében megszervezésre került az első Póni Akadémia díjugrató tehetséggondozó program azon fiatal, tehetséges pónis díjugrató lovasok számára, akik szeretnék elmélyíteni meglévő tudásukat és tovább fejlődni a sportban. A 2022-2023-as téli szezonban az Akadémia első évfolyama egy hétvégét tölthetett a legkiválóbb hazai szakemberekkel.

A szakmai szervezést Varga Zoltán, vezető hazai póni szakértő koordinálásával a Varga Ménes látta el. A kétnapos esemény helyszínéül a Scuderia Sonnevend Lovas- és Tenyészközpont szolgált, ahol a résztvevők profi körülmények között, a szakma kiemelkedő hozzáértőivel dolgozhattak együtt.

Az edzéseket Kövy András, utánpótlás szövetségi kapitány vezette. A résztvevő párosok személyre szabott idomító edzésekkel, tornáztató gyakorlatokkal és pályalovaglással erősíthették tudásukat az edzések során. A gyakorlati edzéseket kiegészítve az Akadémia csapata egy elméleti sportpszichológiai előadás során ismerkedhetett meg a ló és a lovas közötti kapcsolat jelentőségével és a lótartás pszichológiai aspektusával.

A 2022-2023-as téli szezonban 25 póni lovas végezte el az Akadémia által biztosított programot a 6-8 éves korosztálytól egészen a 14-16 évesekig. Ahogy Varga Zoltán főszervező nyilatkozott, „a Póni Akadémia kiemelt célja, hogy felkeresse a fiatal, elhivatott póni lovasokat, erősítse az utánpótlás díjugrató lovasok bázisát, mert ahogy azt a nemzetközi tapasztalatok is bizonyítják, a leendő nagypályás bajnokok a legbiztosabb alapokat és a verhetetlenül gyors, technikás pályákat pónilovakon sajátíthatják el.”

A nagy sikerre való tekintettel a Varga Ménes és a Scuderia Sonnevend a Póni Akadémia második évfolyamának már a következő programjait szervezi. A 2023-as év első rendezvénye áprilisban kerül megrendezésre, ezúttal már neves nemzetközi edzők és a Testnevelési Egyetem bevonásával. A Póni Akadémia nagy szeretettel várja az idei jelentkezőket. Az érdeklődők további információért kövessék a Varga Ménes és a Scuderia Sonnevend Facebook és Instagram oldalát és lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek