A Némethy Bertalan Régió lovasai mindent vittek az ob csapatversenyében

2023ob csaapat og

A pénteki nap a csapatversenyekről szólt. Az amatőröknél hét, a felnőtt mezőnyben négy csapat indult a bajnoki címért, valamint a 200 ezer, illetve egymillió forintos díjazásért.

Az amatőr mezőnyben két fordulóban, a csütörtöki és pénteki pályák eredménye alapján állt össze a végleges eredmény. Az első és a harmadik hely sorsa is két-két csapat között összevetésben dőlt el.

A győzelmet a hét dunántúli megyét magában foglaló Némethy Bertalan Régió 1. csapata szerezte meg. A csapat tagjai: Varga Júlia – KH. Furiosa, Simon Máté – Criss-Cross, Herczog Zsuzsanna – Hippolit, Herczog Anna – James Bond, a csapatvezető Sós Attila.

Pest vármegye 2. csapata (Nemes Dorka – El Coronita, Rajnai Csilla Katalin – FAIR, Kádár Attila – Navada Van ‘T Klavertje Vier, Tóth Boglárka – Chaccobo) Márki Zoltán vezetésével a második helyen zárt.

Pest vármegye 1. csapata (Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein, Németh Viktória – Rádiháza Görögtánc, Hajdú Kitti – Melena VDL, Hajdú Petra – Miss Chocolate IC) Janik Attila vezetésével a harmadik helyen végzett. Az eredményhirdetésre a Némethy Bertalan Régió 2. csapata csatlakozott a dobogósokhoz. A további sorrend: Hajdú-Bihar vármegye, Némethy Bertalan Régió 3., és a Máchánszky Gyula Régió csapata.

A lovasoknak Budavári Anikó, a versenybíróság tagja, Schlezák Melinda, a zsűri elnöke, Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja és Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke gratulált.

Amatőr
Az amatőr kategória eredményhirdetése

A versenyszámot Németh Viktória nyerte Whisper D nyergében (Gerje LSE), második Nemes Dorka és El Coronita, harmadik Vandlik Júlia és Kaline De Rosseignes. A további helyezettek: Herczog Anna – James Bond, Hegyi Panna – Caroberto, Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein. Az amatőr lovasok döntőjére szombaton 14:30-tól 125 centiméteres magasságon kerül majd sor.

Németh v
Németh Viktória - Whisper D

A felnőtt mezőnyben a csütörtöki vadászugratást, illetve a pénteki kétfordulós, 145 centiméteres magasságon zajló versenyszámot kellett a lehető legjobban teljesíteniük a versenyzőknek, ez a három pálya adta a csapatverseny eredményeit. A 23 lovas közül mindössze három teljesítette hibátlanul mindkét fordulót.

A verseny az utolsó lovasig nyitott volt. A győzelmet ebben a kategóriában is a Némethy Bertalan Régió csapata (Krucsó Szabolcs – Uripoint, Fekete György – Kahuna, Mráz Tamás – Viva Cent, Dömse Tamás – Conquistador, csapatvezető: dr. Czuczai Natália) szerezte meg.

A DVTK csapatának (ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson, Szuhai Rodrigo – Cornet, Szuhai Péter – Corbluecenta PS, Szuhai Gyula – Lawisangos, csapatvezető: Szuhai Péter) nem sikerült a címvédés, ezúttal a második helyet szerezte meg a diósgyőri különítmény.

Harmadik a Platthy József Régió együttese (ifj. Máté István – Quinna Blue PSZ, ifj. Szabó Gábor – Mezőhegyes Chabala, Vándor Zsófia – Quintus, Kovács Roland – Chachacha 2) Szabó-Máriás Sára vezetésével.

A lovasoknak Stróbl Dorottya, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára, Schlezák Melinda, a zsűri elnöke, Bazsó Gergely, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja és Szotyori Nagy Kristóf, Magyar Lovassport Szövetség alelnöke gratulált.

Felnőtt
A felnőtt kategória eredményhirdetése

A felnőtt középdöntőt Vándor Zsófia nyerte Quintusszal, második Szuhai Rodrigo és Cornet, harmadik ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala – mindannyian dupla hibátlannal. Az eredményhirdetésre szólították még az ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson, Mráz Tamás – BN Silver és Czékus Zoltán – Ricola párosokat. A lovasok Stróbl Dorottyától, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkárától, és Schlezák Melinda versenybírótól fogadták a gratulációkat.

A felnőtt mezőny versenyzői legközelebb vasárnap délután lovagolnak a pályára, ekkor eldől, ki viheti haza a fődíjat, a Fiat 500 Hybrid gépkocsit. Az akadályok magassága ekkor 150-155 centiméter lesz.

Vándor
Vándor Zsófia - Quintus

A pénteki napot a gyermek korosztály elődöntője nyitotta 120 centiméteren. A 19 fős mezőnyben tíz hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb Kovács Roland tanítványa, Krepcsik Lara volt az Action Breaker apaságú Ariosa nyergében (ELIT Lovas Klub SE). Kevesebb mint egy másodperces különbséggel második Fábián Johanna és Quantum 20, harmadik Bodnár Annabell és Lay Your Love On Z.

Krepcsik
Krepcsik Lara - Ariosa

Átrendeződött a ranglista a veterán mezőnyben, ezúttal Egervári Attila és Chicago (Hubertus LK Győr) teljesítette a leggyorsabb hibátlant. Néhány századmásodpercnyi különbséggel Márki Zoltán és Diana By Boris egy újabb második hellyel lett gazdagabb, harmadik dr. Kölcsey Rieden Roland és WM Starwyn.

Egervári
Egervári Attila - Chicago

Húsz indulóval 125 centiméteres magasságon zárult a versenynap. A leggyorsabb hibátlant a Hermann Zsófia – Mr. Brown párostól (Hortobágyi Lovas SE) láthatta a közönség.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek