Fábiáncsics Ménállomás: világklasszis genetika a magyar lótenyésztők szolgálatában

Fabiancsicshorses2023 og

A Fábiáncsics Ménállomás 2023-ban is kiváló pedigrével és saját teljesítménnyel rendelkező fedezőméneket kínál az igényes lótenyésztőknek.

Prestige di Fer

Magyarországon a tenyésztők számára ritkán nyílik lehetőség ilyen anyai vonallal rendelkező mént választani. A fiatal mén nevéhez mérten már komoly presztízzsel rendelkezik, hiszen az idei évben az egyik legértékesebbnek tartott fajtában, az OS-ben (Oldenburg Springpferd) kapott tenyésztési engedélyt.

A Querly Chin – de Muze kancacsalád:

A tenyésztőlegenda Joris de Brabander korán felismerte az általa tenyésztett kanca, Querly Chin (1.60m) klasszisát, megalapítva ezzel minden idők egyik legeredményesebb családját. 11 csikója közül mindegyik nemzetközi szintű sportló, köztük Walnut de Muze (1.60m), Waloon de Muze (1.60m), Narcotique de Muze IV (1.60m) és Prestige di Fer dédanyja, Narcotique de Muze II (1.60m).

Narcotique de Muze II az olimpiai bajnok Eric Lamaze-zal versenyzett, 13 saját csikója jutott a legmagasabb szintekre, köztük a fedezőmén Querlybet Hero (1.60m), Loro Piana Boyante de Muze (1.60m) vagy Prestige nagyanyja, Sea Cost Ferly (1.60m). 40(!) unokája versenyez Nagydíj szinten, köztük Vagabond de la Pomme (Penelope Leprevost) és Go Easy de Muze (Daragh Kenny). Ebből a családból származnak továbbá az alábbi klasszis lovak is: Killer Queen, Inshallah de Muze, Falais de Muze, Jenson van’t Meulenhof, Kasanova de la Pomme.

Sea Cost Ferly, Prestige di Fer nagyanyja nem meglepően szintén nemzetközi nagydíjas ló volt, számos ötcsillagos versenyen elért helyezéssel. Prestige anyja, Just di Fer egy Tornesh apaságú kanca. Tornesch évekig volt a világ- és olimpiai bajnok Malin Baryard Johnsson legeredményesebb lova. Több kontinensbajnokságon és három világkupa-döntőben voltak a svéd csapat egyik legstabilabb tagjai.

Prestige di Fer kancacsaládjához a legkiválóbb ménválasztás az évek óta világelső legenda, Chacco-Blue, utódainak eredményei talán már kevéssé szorulnak bemutatásra. A Chacco-Blue utódoktól megszokott kiváló lábtechnika és vágta, valamint a kimagasló képesség, ami Prestige-ben egyesül, mindehhez még egy különleges szín is párosul. A magyar tenyésztők számára az idei évtől elérhető ez a világklasszis genetika a Fabiancsics Ménállomás kínálatában.

Tovább Prestige di Fer adatlapjára »

Prestige

Sandokan

Azon kevés fedezőmének egyike Magyarországon, aki CSI***** versenyeredményekkel rendelkezik.

Sandokan számokban:

  • Feldblümchen kancacsalád – 23 fedezőmént adott
  • 70 napos teljesítményvizsga – a maximális 10 pont a szabadonugró feladatra
  • Bundeschampionat 5 éves kategória győztes - 9.5, 9.7. 9.5 p – 20 éves rekordot döntött meg pontszámaival!

Apja, Stakkato 12-szer vezette egymás után az FN Breeding Value of Jumping Sires ranglistáját, hannoveri és német bajnok lett lovasával, Eva Bitterrel. Anyai apja, Landor S az év hannoveri ménje volt 2004-ben, 21 fia rendelkezik tenyésztési engedéllyel. Származása hatszorosan vezethető vissza a hannoveri legendára, Gotthardra.

A hannoveri mén majdnem az összes német fajtában rendelkezik tenyésztési engedéllyel, ezen kívül a svéd sportló és a magyar sportló fajtába is törzskönyvezhetők a csikói. Anyja, Lare három nemzetközi eredményekkel rendelkező sportlovat adott. Ez a család adta a szintén Stakkato apaságú. Nagydíj szinten versenyző fedezőmént, Stakkato’s Boyt. Sandokan legidősebb évjárata idén 8 éves, több kiváló eredménnyel rendelkező utódja van a sportban. Magyarországon 2020-ban születtek első csikói, ugyanebben az évben a HSH Csikóchampionátuson San Claudia nevű kanca csikója prémium minősítést kapott és helyezett lett a kancák mindig rendkívül erős mezőnyében. A mén nagy népszerűségnek örvend a magyar sportlótenyésztők körében.

Sandokánt azoknak az igényes sportlótenyésztőknek ajánljuk, akiknek az elsőrangú pedigrén felül a választásban szempont a nagyszerű sajátteljesítmény.

Tovább Sandokan adatlapjára »

Sandokan 02 1 lq

Chin Chin Van Eijkhof z

Chin Chin azon kevés mének közé tartozik, akik két olimpián (Szöul és Barcelona) is részt vettek, előbbin az egyéni 6. helyezést szerezte meg, ezt követően két világkupa-döntőben is helyezett volt mexikói lovasával.

A jelenleg is legjobbnak tartott kancacsaládok apaménje, gondoljunk csak Querly Chinre (Querly Chin – de Muze vonal) vagy Ta Belle van Sombekére (Glock’s London és Taran de la Pomme anyja). Lánya, Usha van’t Roosakker vonala jelenleg az egyik legnépszerűbb kancavonal az online embrióaukciókon. Az ő fia továbbá a BWP Ambassador Phin Phin és a VDL ménes egyik legnépszerűbb ménje, Arezzo.

Chin Chin van de Eijkhof anyai apja Darco, aki szintén a barcelonai olimpia résztvevője és helyezettje volt, világkupa-döntő és világbajnoki helyezett, öt évig vezette a fedezőmének világranglistáját, jelenleg is top 50-es mén. Legismertebb utódai Parco és Otterongo, Winningmood és Mclain Ward sztárkancája, Sapphire.

Sapphire neve más módon is kapcsolódik a pedigréhez, hiszen Eijkhof dédanyja az év BWP kancájának választott Idjaz-C, akinek 9(!) csikója jutott el Nagydíj szintig, köztük a kétszeres olimpiai bajnok Sapphire. A fiatal mén anyja, Nevada van’t Merelsnest több csikója került elit árverésen értékesítésre, többek között Chin Chin van de Eijhof anyai testvére Eldorado van de Zeshoek után a 2020-as vesztfáliai csikóaukció legdrágább csikója volt. Az év tenyésztőjének is választott Van’ Merelnest-ménes kancacsaládja számos nemzetközi ugrólovat adott, köztük az egyik legismertebb Glasgow-W vh Merelsnest, Nemzetek Díja-győztes, a helsinki világkupa és az impozáns római Nagydíj győztese Jur Vrielinggel.

Tovább Chin Chin Van Eijkhof z adatlapjára »

Chin

Sicario

Sicario apja a 2017-es holsteini Siegerhengst, azaz a körung-győztes mén, Sandro Junior. Az idén 8 éves mén már nemzetközi 1.40m sporteredménnyel rendelkezik és a holsteini fajtán kívül a hannoveri fajtában is elfogadott fedezőmén. Apja a világkupa-győztes Sandro Boy, aki több mint 1,2 millió euró nyereménnyel fejezte be sportpályafutását Marcus Ehninggel.

Legismertebb utódai a Nagydíj-győztes Sabrina, Dr. Scrapo és Fantomas de Muze. Sando Boy utódai a mai napig kimagasló árakon kerülnek értékesítésre az online aukciókon, valamint a 2022-es WBFSH top100 fedezőmén világranglistán is előkelő helyen szerepel a mén.

Anyai apja Balou du Rouet, aki anyai testvérével, Balou du Reventonnal dominálja az utóbbi évek sportlótenyésztését és értékesítéseit is. Balou du Rouet anyai oldalon a vonal alapító Cor le la Bryere-re visszavezethető vissza, több mint 50 csikója versenyez nemzetközi Nagydíj szinten, 60 fedezőmén fia van, több százezer eurós összegekért cseréltek gazdát csikói az elmúlt évek aukcióin. Csak Németországban 200(!) csikója versenyez S kategóriában több mint 3 millió euró összenyereménnyel.

Sicario kancacsaládja egy tradicionális holsteini vonal (3615), Fein Cera olimpiai bajnok kancacsaládja. A vonal alapító az 1958-as születésű, nemzetközileg is eredményes kanca, Sarbit. Az ő unokája Cera (Otto Becker), akinek lánya a jerezi világbajnokság lejobb lovának választott Fein Cera Peter Wylde-al.

Tovább Sicario adatlapjára »

Sicario mslt23 4322 lq

Chabluerino

Chacoon Blue apaságú mén, aki jelenlegi sztármén apján túl a kancacsaládjában is nagyon erős.

Anyjának, Bravo Girlnek minden utódja rendelkezik nemzetközi sporteredményekkel, Chabluerino nővére, Chacco’s Girl Nagydíj szintű ugróló, nem meglepően Chacco-Blue után. Ezen kívül Stakkato apaságú nagyanyja adta többek között a CSI*** Nagydíj szinten versenyző, budapesti CSIO Nagydíjban is helyezett Chaccato PS-t. (Chacco- Blue unoka!) Dédanyjának szintén 3 Nagydíj szinten versenyző csikója van.

Chacoon Blue jelenlegi fedeztetési díja közelít a 3000 euróhoz, ami jól mutatja a mén utódainak minőségét. Fiai és lányai gyakran 6 szemjegyű eurós összegekért cserélnek gazdát.

Chabluerino kiemelkedő stíluspontokkal zárja a korosztályos versenyeket, évjárata egyik komoly tehetségeként várja az idei versenyszezont. Első csikói az idei évben születnek.

Ajánljuk azon tenyésztők figyelmébe, akiknek a pedigrében szereplő világhírű mének mellett fontos a kancacsalád kiemelkedő eredménye és a mén saját teljesítménye is.

Tovább Chabluerino adatlapjára »

Chabluerino 9630 lq

Chapman Blue Ps

Apai és anyai apai oldalán a sportlótenyésztés elmúlt húsz évének legnagyobb hatású fedezőménjeit és legjobb sportlovait találjuk:

  • Chacco-Blue: világranglista vezető
  • Sandro Boy: világkupa győztes
  • Baloubet du Rouet: olimpiai bajnok

Chapman Blue PS kancacsaládja számtalan nagydíjas ugrólovat adott.

Chacco-Blue: A mén neve „varázsszó” az utóbbi évek sportlótenyésztésében. Évek óta fölényesen vezeti a fedezőmének világranglistáját, utódai rekord árakon kelnek el a világ legnevesebb aukcióin. Vérvonala talán túlzás nélkül minden sportló kancára javító hatású. A tokiói olimpiai döntőben 3 utódja szerepelt, köztük az olimpiai bajnok és a jelenleg a világ legjobb lovának tartott Explosion-W.

Chapman Blue PS a mecklenburgi ménvizsgán 2022-ben kapott tenyésztési engedélyt. Nagyanyja, a Baloubet du Rouet apaságú OS kanca, Baloudana Gregory Wathelet-val nemzetközi Nagydíj (1.60 m) szinten versenyzett, 6 csikója(!) szintén Nagydíj szinten versenyez. Chapman Blue két nővére szintén nehéz kategóriás ugróló.

A mén nagy népszerűségnek örvendett a 2022-es szezonban, 2023-ban több mint 40 csikója születik Magyarországon. Elsőrangú genetikával, kifogástalan küllemmel és kimagasló képességgel várja az idei évben is a kancákat!

Tovább Chapman Blue PS adatlapjára »

Chapman blue ps 8839 lq

Chico BZ

Chico B Z a 2021-es HSH ménvizsga Ambassador ménje, azaz az import mének championja. A több mint 50 felvezetett ménből a legmagasabb pontszámokat kapta a szabadonugró feladatra.

2021-es első fedeztetési idényében nem meglepően kiemelkedő érdeklődés mutatkozott iránta a tenyésztők részéről.

Apja, Chacoon Blue jelenleg az egyik legdivatosabb ménnek számít a világ sportlótenyésztésében. A Schockemöhle Istálló első számú ménje méltó utódja fantasztikus apjának, Chacco-Blue-nak. Nem meglepő módon tökéletes lábtechnikáját és baszküljét 10 pontra értékeltek körungján, fiatalkori sikerei zárásaként ezüstérmes volt hétévesen a Bundeschampionátuson.

CSI*** Nagydíjak helyezettje, a hannoveri olimpiai bajnok, Askan kancacsaládjából, ami 30(!) fedezőmént és számtalan sikeres sportlovat adott. Chacoon Blue utódai az aukciók legmagasabb áron értékesített egyedei közé tartoznak, fiatal kora ellenére több mint 15 fedezőmén fia van.

Anyai apja, a világhírű Roelofs Istálló ménje, Tolan R Namelus R után, aki az olimpiai bajnok Triplle X III-at, illetve Nintendert adta. Az anyai dédapa, Berlin világ- és Európa-bajnok Gerco Scröderrel. Chico B Z kancacsaládja olyan nemzetközi 1.60 m-en versenyző ugrólovat adott, mint nagynénje, Chica B Z. A szürke kanca CSI*** Nagydíjak helyezettje a svájci sztárlovassal, Martin Fuchs-szal.

Chico B Z első csikói 2022-ben születtek, minden bemutatott csikója prémium minősítést szerzett a Csikóchampionátuson, valamint a mén és a kanca kategóriában is helyezettek voltak. Két csikója az őszi online aukció keretében Németországba és Belgiumba került értékesítésre. A minőségi befektetést kedvelő tenyésztőknek ajánljuk az idei évben is.

Tovább Chico B Z adatlapjára »

Chico bz mslt21 2992 lq

Fábiáncsics Ménállomás

Kommentek